CEZAYI YARGITAY YÜKSELTTİ

CEZAYI YARGITAY YÜKSELTTİ

Akçaabat'ta Bıçaklama Olayında Karar verildi.

Trabzon'da, kavga sırasında meslektaşını bıçaklayarak öldürmek istediği iddiasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan minibüs sürücü, Yargıtay'ın cezayı az bulması üzerine yeniden yapılan yargılamada 3 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yargılama sırasında tahliye edilen sanık Cemil Altuntaş ile avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, daha önce Altuntaş hakkında verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulduğunu anımsatarak, sanığa söz verdi.

Sanık Altuntaş da suçsuz olduğunu savunarak, beraatine karar verilmesini istedi.

Davayı  karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Altuntaş'ı "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 3 yıl 9 ay  hapis cezasına çarptırdı.

-Olayın geçmişi-

Akçaabat ilçesi Akcami yakınlarındaki minibüs durağında 18 Aralık 2006'da, aynı hatta minibüs şoförü olarak çalışan sanık Cemil Altuntaş ile Eray Güner'in kullandığı minibüsler çarpışmıştı. Araçların zararının karşılanıp karşılanmaması konusunda taraflar arasında çıkan kavgada Altuntaş, Güner'i göğüs ve kalçasından bıçaklayarak ağır yaralamıştı.

 

Kaçan Altuntaş ise olaydan 5 ay sonra Akçaabat'ta yakalanarak tutuklanmış ve hakkında dava açılmıştı. 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve yargılama sonunda 3 yıl 1 ay 15 gün hapse çarptırılan Altuntaş'a verilen ceza Yargıtayca az bulunarak yerel mehkemenin hükmü bozulmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler