Cezası Kitap Okuma Oldu

Cezası Kitap Okuma Oldu

Akçaabat’ta M.K. (20) mahkeme tarafından kitap okuma cezasına çarptırıldı. KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi’nde okuyan M.K. verilen cezadan memnun kaldı.

Akçaabat’ta ailesinin büyükbaş hayvanları komşunun arazisine girince iki aile arasında çıkan kavgada komşularını darp eden M.K. (20) mahkeme tarafından kitap okuma cezasına çarptırıldı. KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi’nde okuyan M.K. verilen cezadan memnun kaldı.

 

‘Pişman Oldum, Bir Daha Yapmam’

 

6 ay boyunca kitap okuma cezasına çarptırılan M.K., Trabzon Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi’ne haftada 3 gün uğrayarak kitap okuyor. M.K.’nın dünya klasiklerinden Gogol’un ‘Ölü canlar’adlı kitabını okuduğu gözlendi. Kavgadan ötürü pişmanlık duyduğunu belirten M.K. mahkemenin kararını takdir ettiğini söyledi.

 

Büyükbaş hayvanları komşu araziye otlamak için girince iki alile arasında kavga çıkmıştı. Çıkan kavgada komşularını yaralayan gence kitap okuma cezası verildi.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi’nde okuyan M.K (20), ailesinin büyükbaş hayvanları komşularının arazisine girince iki aile arasında tartışma çıkmıştı. Çıkan bu tartışma daha sonra kavgaya dönüşünce M.K komşularını darp etmiş ve karakolluk olmuştu. M.K tarafından darp edilen komşuları şikayette bulunup dava açılmasına neden oldular. Açılan dava sonrasında "basit yaralama ve hakaret" suçundan üniversite öğrencisi M.K, 2 bin 400 TL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti M.K’ nin daha önce hiçbir suç işlemediğinden hükmün geri açıklanmasına bırakarak şahsı denetimli serbestlikten yararlanmasına karar verdi.

 

6 AY KİTAP OKUYACAK

Kavgaya karıştığı ve komşularını darp ettiği için ceza alan M.K’ ye Denetimli Serbestlik uygulanarak 6 ay boyunca kitap okumasına karar verildi. Trabzon Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezine hafta da 3 gün giden üniversite öğrencisi mahkemenin verdiği karar uyarak dünya klasiklerinden ünlü yazar Gogol’ un "Ölü canlar" adlı kitabını okuyor.

 

BU CEZA HAYATIMI KURTARDI

Cezası Denetimli serbestliğe çevrilen M.K verilen kitap okuma cezasının kendisi için büyük şans olduğunu belirterek," Ben öğretmenlik okuyorum. Bir anlık sinirime yenildim ve kavga ettim. Verilen ceza Denetimli Serbestliğe çevrilmeseydi sicilim bozulacaktı. Memur olma ihtimalim kalmayacaktı. İyi ki böyle bir yasa çıkartılmış. Hafta da 3 gün buraya gelip kitap okuyorum. Daha sonra okuduğum kitabın özetini çıkartacağım. Şimdiden yaptığımın ne kadar yanlış olduğunu anladım" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler