Cezaevi Olmaktan Kurtuldu.

Cezaevi Olmaktan Kurtuldu.

Akçaabat Tekel Yaprak Tütün İşleme Müdürlüğü’ne ait Helvacı Köyü sınırları içerisindeki binalar az daha cezaevi olacaktı.

Adalet Bakanlığı’nın cezaevi yapımı için ödenek bulamaması nedeniyle geliştirdiği yönteme Maliye Bakanlığı da sıcak bakınca, Akçaabat Tekel Yaprak Tütün İşleme Müdürlüğü’ne ait Helvacı Köyü sınırları içerisindeki binalar az daha cezaevi olacaktı.

İlk etapta kamunun elinde bulunan ancak özel sektöre devredilmesi kararı alınan tesisleri açık cezaevi yapmak için harekete geçen Adalet Bakanlığı’nın belirlediği binalardan biri de Akçaabat’taki binalar oldu.

Maliye Bakanlığı tarafından Tekel binalarının Adalet Bakanlığı’na tahsis kararının çıktığını öğrenen Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, kararın iptali için her iki Bakanlık yetkilileriyle de yoğun bir görüşme trafiğine başladı.

Binaların Akçaabat için olan önemine her iki Bakanlık yetkililerini de ikna eden Milletvekili Cumur, sonunda tahsis kararını iptal ettirdi.

Öte yandan mevcut binaların bir özel üniversiteye verilmesi ya da Psikiyatri Hastanesi yapılması için girişimlerin de başlatıldığı ve bu girişimlerde aşama kaydedildiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler