Çevre Temizliği Yapıldı

Çevre Temizliği Yapıldı

Kavaklı Rahman Camii’nin her ay gerçekleştirmeyi gelenek haline getirdiği cuma vaazlarının bu ayki konusu “çevre” idi.

Cuma namazı öncesinde cemaate “çevre” konulu bir konferans verilirken; namaz sonrasında ise sahil kesiminde öğrenciler ve cemaat tarafından sahil kesimini çöplerden arındıran bir çöp toplama kampanyası gerçekleştirildi.

 

Çevre Konferansı

Rahman Camii cemaatine yönelik olarak namaz öncesinde gerçekleştirilen etkinlikte Akçaabat Çevre Sağlığı elamanlarından İbrahim Atar tarafından bir konferans verildi.

Sinevizyon gösterisiyle de desteklenen konferansta Çevre Sağlığı Teknisyeni İbrahim Atar tarafından cemaate daha sağlıklı bir çevrenin olması için yapılması gerekenler anlatıldı.

Rahman Camii İmam Hatibi Murat Yılmaz’ın da ayet ve hadislerle desteklediği sunumda temizliğin önemine vurgu yapan Atar, çevre bilincinin küçük yaşlarnda kazanılması gereken bir bilinç olduğunu ifade ederek, “Biz nasıl ki bu dünyayı dedelerimizden miras almışsak, onu yine en sağlıklı şekilde torunlarımıza bırakmak zorundayız. Bunun için de en yakın çevremizden başlamak üzere daha temiz bir dünya oluşturmak için çaba harcamalıyız.” dedi.

Konferans sonrasında kılınan Cuma namazınındaki hutbenin konusu da yine “çevre” oldu.

 

Çöp toplandı

Namaz çıkışında ise Kavaklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin ve cami cemaatinin katılımıyla bir çöp toplama kampanyası düzenlendi.

 

Cami İmam Hatibi Murat Yılmaz’ın organize ettiği etkinliğe Kavaklı Belediye Başkanı Halil İbrahim Dervişoğlu ve Yalı Mahallesi Muhtarı Ali Yılmaz da katıldı. Öğrenciler ve cemaat, sahil kesiminde bulunan kâğıt ve naylon parçaları ile değişik çöpleri ellerindeki eldivenlerle çöp poşetlerine doldurarak Kavaklı Belediyesi yetkililerine teslim ettiler.

 

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgi aldığımız İmam Murat Yılmaz, cami cemaatini bilinçlendirmek için gerçekleştirdikleri etkinliklere bir yenisini daha eklemekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Etkinliğimize destek sağlayan Çevre Sağlığı çalışanlarına ve Kavaklı İlköğretim Okulu’nun öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler