Çevre Sağlığı İşi Sıkı Tutuyor

Çevre Sağlığı İşi Sıkı Tutuyor

Akçaabat’taki okul kantinleri ve yemekhanelerinin ele alındığı bir toplantı yapıldı.

Akçaabat’taki okul kantinleri ve yemekhanelerinde çalışan personelin sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılıp yapılmadığının kontrolü ile kişisel hijyen, besin hijyeni ve fiziksel alanaraç gereç hijyeni konularında bilgilendirilmeleri amacıyla bir toplantı düzenlendi.
Akçaabat Sağlık Ocağı Çevre Sağlığı Birimi’nden Hasan Çelik tarafından gerçekleştirilen ve Sağlık Grup Başkanı Dr. İrfan Kara’nın da katıldığı toplantıda Mevlüt Selami yardım, Alaittin Akçay ve Merkez İlköğretim Okulları, Kavaklı Yatılı İlköğretim bölge Okulu, Akçaabat İmam-Hatip Lisesi, Çok Programlı Lise ve Yurt-Kur Yemekhanesi’nin çalışanları hazır bulundu.
Okul sağlığı çerçevesinde İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 27 Aralık 2007 tarihinde aldığı 12 sayılı karar uyarınca başlattıkları çalışma çerçevesinde okul kantinlerinin belirlenen standartlarda olmasına büyük önem verdiklerini; bunun yanı sıra buralarda hizmet veren personelin de sağlık açısından herhangi bir sorunlarının bulunmayan kişilerden oluşmasına da özellikle dikkat ettiklerini belirten Hasan Çelik, benzeri toplantıların belirli aralıklarla, denetimlerin ise sıklıkla gerçekleştirileceğini söyledi.
Anadolu Lisesi ve Akçaabat Lisesi ile Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları’nın kantincileri ve Önder Yemekhanesi’nin çalışanları ise toplantıya katılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.