Cevher'e Muhtar Tepkisi

Cevher'e Muhtar Tepkisi

Akçaabat’ın Tütüncüler, Ortaköy ve Kaleönü köylerinin muhtarları, eski milletvekili Cevher'e tepki gösterdi.

 

Akçaabat’ın Tütüncüler, Ortaköy ve Kaleönü köylerinin muhtarları, köylülerinin kimliğini “öfke kabarması” ile özdeşleştiren eski Trabzon Milletvekili Kemal Cevher’i yayımladıkları bir basın açıklamasıyla kınadılar. Cevher’in köyleriyle ilgili olarak kullandığı kelimeleri “itici” ve “çirkin” olarak nitelendiren muhtarlar, Cevher’in yaptığı işin de “densizlik” olduğunu söylediler.

Kaleönü Muhtarı Şaban Bozali, Ortaköy Muhtarı Hasan Bozali ve Tütüncüler köyü Muhtarı Abdullah Güner’in yaptıkları ortak açıklama şöyle:

“Çirkin ve itici olan bu sözler bir eski vekilin ağzına hiç yakışmadı. Böylesi ifadelerin toplumdaki yansıması ayıplamak ve kınamaktan başka bir şey olamaz. Eski vekilin ‘Satari’ diye ifade ettiği oluşum 1960’lı yıllarda vardı. O isim de eski vekil gibi tarihin tozlu sayfalarında kaldı. Şimdi o yerleşim biriminde 3 ayrı köy, 3 ayrı muhtarlık var.

Eski vekilin öfke dediği şeyi ise hatırlayan kimse yok. Ama herkesin net olarak hatırladığı bir şey var ki 1977 yılındaki seçimde Akçaabatlılar Cevher’e 14 bin 398 oy vermiş ve bu oyların köy dökümünde ise en fazla Satari diye tabir ettiği köylerden çıkmıştı. Üstelik bu oylar, kendi köyünden aldığı oyların üç katından bile fazlaydı.

Vekilliği eskide kalan Sayın Cevher’in ahde vefa duygusu ise görünürde bile değil.

İstiklâl mücadelesinde, Kore’de, Güneydoğu’daki terörle mücadelede şehitler veren, onlarca gazisi bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en üst rütbesine ulaşan paşalar yetiştiren ve devletin her kademesinde görev yapan şerefli bürokratlar, iş adamları, milli sporcular yetiştiren, milletvekili çıkaran köylerimizi bazı densizlerin yaptıklarıyla değerlendirmek de ancak densizliktir.

Biz, eski vekilin yaptığı gibi bir densizlik yapmayacağız ve eski vekilin yaptığı bu densizliği O’nun köyüne bağlamayacağız. Biz, Akçaabat’ın her köyünü sevdiğimiz gibi onun köyünü de sevecek ve onu bu ayıbıyla tek başına bırakacağız.”

Cevher ne demişti?

Eski Milletvekili Kemal Cevher, Akçaabat Belediyesi tarafından hizmete açılan Akçatepe Tesisleri’ni övmek için Taka Gazetesi’nden Yusuf Turgut’a yaptığı açıklamada ‘Burayı gördükten sonra Şefik Türkmen’e bir kez daha sevgi ve saygı duydum. Akçaabat’a ömrünü verdi. Bu tesisi yaparak Akçaabat’ta Satari kimliğinden gelen öfke kabarmasını da gelecek misafirlerle, toplum önderleri ile birlikte örtecektir. Emeği geçen ekibini ve meslektaş olarak da kendisini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Cevher, 5 Haziran 1977 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimi’nde Adalet Partisi’nden Trabzon milletvekili seçilmiş ve 1977-1980 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 16. yasama döneminde görev almıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset