Çaykur 3 Bin 500 İşçi Alacak

Çaykur 3 Bin 500 İşçi Alacak

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’a alınması planlanan 3 bin 500 işçi ile ilgili kriterleri açıkladı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaykur’a alınması planlanan 3 bin 500 işçi ile ilgili kriterleri açıkladı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunun merakla beklediği işçi alımı konusunda belirlenen kriterleri açıkladı. Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “En son 2007 yılında işçi alımı gerçekleştirmiştik. Şuan toplamda 8 bin 478 işçimiz var. Bu norm kadromuzun çok altında. Geçtiğimiz yıllarda işçi alımı için yaptığımız müracaatlarda izin alamamıştık. Bu yıl 4 bin 500 işçi için müracaatta bulunduk. 3 Bin 500 işçi için izin alabildik. İhtiyaç duyduğumuz alanlarda işçi almak için İŞ-KUR ile çalışmalara başladık. Belirlediğimiz vasıflardaki kişiler kendi illerinde İŞ-KUR’a başvurabilecekler“ dedi.

İşçi alımlarının çay havzasında olan Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinden yapılacağını, başvuruların ise bu illerin İŞ-KUR müdürlüklerine yapılabileceğini ifade eden Sütlüoğlu “Rize için, 216 Çay Eksperliği mezunu, 120 mühendis, 400 meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu 1631 yükleme işçisi olarak toplamda 2 bin 375 işçi almış olacağız. Trabzon’da ise 92 Eksperlik mezunu, 32 mühendis, 131 meslek lisesi ve yüksek okulu mezunu, 528 yükleme işçisi olarak toplamda 783 işçi alacağız. Artvin’de; 32 eksperlik mezunu, 16 mühendis, 56 teknik lise ve yüksek okul mezunu, 173 çay yükleme işçisi olmak üzere toplamda 276 işçi alacağız. Giresun’da ise 10 eksper, 4 mühendis, 13 meslek yüksek okulu veya meslek lisesi mezunu, 30 çay yükleme işçisi olmak üzere toplamda 66 işçi alacağız” diye konuştu.

Sütlüoğlu, alımlarda yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmayacağını, iş başvurusunda bulunan kişilerin alım yapılacak illerin ikametine kayıtlı olması gerektiğini, çay yükleme işçilerinin ilkokul mezunlarından da alınacağını kaydederek “Aksadığımız en önemli ayak yaş çay yükleme ayağıdır. Çok şikayet alıyorduk, düzeltememiştik. Bu nedenle alınacak çay yükleme işçileri kesinlikle yükleme işlerinde çalışacak. Çay alım yerlerinde yükleme yapacaklar. Buralarda çalışamayacaklar lütfen başvuruda bulunmasınlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler