Çavuş'un Tepkisi Sürüyor

Çavuş'un Tepkisi Sürüyor

AK Parti Akçaabat ilçe Başkanı Osman Çavuş, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in seçim yatırımı yaptığını söyledi.

           AK Parti Akçaabat ilçe Başkanı Osman Çavuş, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in seçim yatırımı yaptığını söyledi.

            Belediye Başkanı Türkmen’in Pulathane İş Merkezi’nin satışıyla ilgili olarak , "Orayı ben belediyenin en zor şartlarında yaptım’ sözlerine atıfta bulunan Çavuş; "Sayın belediye başkanı zor şartlarda hizmet yaptığını beyan etmektedir. Bu sözleri, ‘Ben yaptığım binayı satarım kimseyi ilgilendirmez’ anlamına gelmektedir. Başkan bu binayı  kendi cebinden para vererek yapmamıştır. Akçaabat Belediyesi’nin dolayısıyla Akçaabat halkının parasıyla bu binayı yapmıştır. Gayrimenkul satıp gayrimenkul alacaksa kendisini tebrik ederiz. Mecliste AK Parti’nin azınlıkta olduğumuz bir dönemde satış kararının alınmasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Meclisin çoğunlukta olduğu bir dönemde ikna metodunu kullanarak meclis üyelerini ikna etseydi o zaman başkanın kendisine değil meclis üyelerine bu sorularımı sorardım. Belediye hazineden gelen yardımda bir azalma yok. Afetten ve turizmden belki belediyeye gelmemesi gereken paralar Ankara’dan gönderiliyor. Bir sıkıntı yok. Böyle bir ortamda mülklerin satışı seçim yatırımı değilse nedir? 2004 yılından buyana başkan yapmadığı işleri şimdi yapıyor. Bugüne kadar yapmadığı sati kaplama yolları şimdi yapıyor. Bu zamana kadar bu yollara Akçaabat’ın ihtiyacı yok muydu?" ifadelerine yer verdi.

            Pulathane iş merkezinde mülkü olan esnafın ve hak sahiplerinin otoparkın satılması durumunda mahkemeye gideceklerini ifade eden Çavuş; "Pulathane İş Merkezi’ndeki esnafın bazıları otoparkın satışı halinde mahkemeye başvuracaklarını ifade ediyorlar. Gerekçe olarak da imar kanununda 50 m2’lik bir işyerinin söz konusu otoparkta 20 m2’lik bir hakka sahip olduğu belirtiliyor. Eğer otopark belediyenin kendisininse Pulathane İş Merkezi’nde hissesi olanların araçlarını çekecek olduğu yer nerede? Belediye büyük bir iş hanı yapıyor. Yaptığı ile iftihar ediyor, ama otoparkı yok denilebilir mi? İş merkezinin ikinci katını satması konusunda söyleyeceğimiz bir şey yok. Beni arayan esnafın ve hisse sahiplerinin sıkıntılarını dile getirmek adına bu açıklamayı yapıyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Günabakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Siyaset