Çavuş'un MHP Tepkisi

Çavuş'un MHP Tepkisi

Kırali'nin açıklamalarına karşılık AK Parti döneminde terörü önlemek için yapılanları anlattı...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, Milliyetçi Hareket partisi (MHP) İlçe Başkanı İsmet Kırali’nin bazı basın yayın organlarında yayınlanan açıklamasının AK Parti’ye haksızlık olduğunu söyledi. Çavuş, “Bizi tutarsızlıkla suçlayanlar geri dönüp kendi hükümet ortağı oldukları dönemi iyi hatırlayıp gözden geçirmelidir.” dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Çavuş’un basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz:

 

“Terör hem dünyanın hem de Türkiye’nin başının belasıdır. Ülkenin ekonomik kaynaklarını bitiren, halkımıza korku ve endişe salan terör, halkımızı köylerden ve şehirlerden göçe zorlamaktadır. Göç etmeyen insanları yanına çekerek onlara zarar vermezken, yanında olmayanlara ise zarar vermektedir.

 

MHP Akçaabat İlçe Başkanı Sayın İsmet Kırali’nin basın yayın organlarında yer alan ve AK Parti’yi suçlayan açıklamasına şaşırdım. Bu açıklamanın kendisine ait olup olmadığıyla ilgili tereddütlerim vardır. Kendisini yakinen tanıyorum, kendisini de seviyorum.

 

57. hükümet döneminden bağlantılı Apo’nun teslim edilmesi, idam kararı ve sairleri anlatmayacağım. Başbakanımızı ve partimizi suçlamalarına ise sessiz kalacak halimiz yoktur. Önce kendi dönemlerine bakmalarını tavsiye ederim.

 

AK Parti döneminde ve diğer hükümetler döneminde terörle mücadele etmek için devlet imkânları imkânlar nispetinde seferber edilmiştir. Bu uğurda binlerce şehit verilmiştir. Binlerce vatan evladı arkada gözü yaşlı analar, eşler bırakarak şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Ve yine, terörle mücadele için 300 milyar dolar para harcanmıştır.

 

Oy alma hesabıyla bu ve buna benzer açıklamalar başta şehit ailelerini, yüce Türk Milletini üzmektedir. AK Parti döneminde sınır ötesi tezkere çıkarılmadı mı? Ekonomik imkânlar seferber edilmedi mi? Bu bölge halkının kalkınmasını sağlamak ve göçünü önlemek için GAP Projesi üst seviyede desteklenmedi mi? Terörle mücadele için komşu ülkelerle beraber hareket edilmedi mi?

 

Bizi tutarsızlıkla itham edenler kendi dönemlerinde yapılanları gözden geçirsinler.

 

22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde terörün tırmanma sebebi ne ise 29 Mart 2009 Mahalli Seçimleri öncesinde terörün tırmanma nedeni de odur.

 

Bilindiği üzere Güneydoğu’da ve doğu bölgelerimizin bir kısmında PKK güdümlü DTP ve onun karşısında tek AK Parti vardır. PKK’nın belli güç odaklarının gayesi 29 Mart 2009 seçimlerinde DTP’nin elinde olan belediyeleri muhafaza etmektir. Bunun için de yöntemleri, bölge insanına korku ve endişe salmak, ülkenin diğer bölgelerinde de güvenlik ve terör nedeniyle AK Parti’nin oylarını düşürmektir.

 

Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan tehditlere kulak tıkayıp geçen hafta başında Diyarbakır’a giderek kararlılığını ortaya koymuştur.25 Ekim Cumartesi günü de çatışmaların gölgesi altında ‘güvenli bölge değildir’ denilmesine rağmen Tunceli’ye giderek devletin kararlılığını ve kendi kararlılığını ortaya koymuştur.

 

Bizi tutarsızlıkla suçlayanlar geriye dönüp kendi dönemlerini bir gözden geçirsinler.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Siyaset