Çavuş'un Anket Yorumu

Çavuş'un Anket Yorumu

Ak PArti Akçaabat ilçe Başkanı Osman Çavuş "Ak Partiden herkes aday olablir" dedi.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, ilçe yönetimi arasında yaptıkları ve belediye başkan adayının belirlenmesini içeren anket çalışmasında Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile AK Parti’den iki ay önce istifa eden Belediye Meclis Üyesi Osman Parlayan’ın isminin bulunmasının son derece doğal olduğunu söyledi. Akçaabat’a hizmet etmiş ve edebilecek her insanın bu ankette isminin bulunmasının doğal olacağını kaydeden Çavuş, yapılan anketin belediye başkan adayının belirlenmesindeki ilk ayak olduğunu kaydetti.

Ankette tüm yönetim kurulu üyeleriyle tek tek görüştüğünü kaydeden Çavuş, "Bu aday belirleme çalışmamızdaki birinci basamağı oluşturuyor. Ortak akılla birlikte belediye başkan adayımızı, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerimizi belirlemek için attığımız bir adımdır. Arkadaşlarla birlikte teke tek görüşüyoruz. Her biri ile yaklaşık 10 dakika özel görüşüyorum. Bu geçen isimler bizim tercihimiz değil. Bize direk veya dolaylı bir şekilde intikal eden isimlerdir. Partisine bakmazsının Akçaabat’a faydalı olabilecek isimlerin hepsini topladık" dedi.
Ankette ANAVATAN’lı Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile AK Parti’den istifa eden Belediye Meclis Üyesi Osman Parlayan’ın isimlerinin bulunmasının doğal olduğunu kaydeden Çavuş, "Bu aday belirlemedeki birinci basamak çalışması. Anket sonuçları yüzde yüz bağlayıcı olmayacak. En fazla tercih edilen 3 kişi arasında ikinci bir tarama daha yapılacak. Bu çalışmamızı yüz yüze görüşmelerimizi, yönetim kurulu dışında belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerimizle de yapıyoruz. Biz kimseye set koyamayız. Parti teşkilatlarımız bu ismi görmek istiyoruz diye söylerlerse bizde onu listemize ekleriz. Şayet teşkilatlar şu isim aday olsun derse biz gider ona teklifimizi yaparız. Bu partide hiç hizmeti geçmemiş olan isimler bu ankette varsa biz neden geçmişte partimize ilçe başkanı olarak hizmet vermiş olan Osman Parlayan’ı niye listeye koymayalım" dedi.
Birinci basamak çalışmasının son hamlesinde Akçaabat ilçe ve belde teşkilat mensuplarının görüşlerinin sorulacağı bir anket çalışması ile Akçaabat’ta bin 500 kişi arasında yapılacak bir anketin de bulunduğunu kaydeden Çavuş; "Bu safhadan sonra 400 kişilik bir teşkilat gurubu ile yeni bir anket çalışması daha yapacağız. Sonrada kamuoyundaki eğilimi alacağız. Yaklaşık bin 500 kişilik bir anketle birinci kademe çalışmamızı yapacağız. Bu çalışma ile birinci kademe çalışmalarımızı tamamlayacağız" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Siyaset