Çavuş'tan TOKİ Açıklaması

Çavuş'tan TOKİ Açıklaması

Osman Çavuş "TOKİ Yolu İle İlgili Açıklamalar Doğru Değil" Dedi.

 

İşte AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş'un yazılı açıklaması...

Trabzon’da yayın yapan bir yerel gazetenin 09.04.2011 tarihli sayısında yayınlanan; Yıldızlı Beldesi’ndeki TOKİ konutlarıyla ilgili haberi AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı ve aynı zamanda o beldede oturan bir sakin olarak okudum. Öncelikle haberin hiçbir doğru tarafının olmadığını açıkça ifade etmek isterim.

Aynı gün TOKİ konutlarına bizzat kendim çıktım. Mevcut yolun, sahilden yukarıya doğru sadece 20 metrelik bir kısmı asfalt değildir. Bu bölümde de yol vatandaşın tapusunda görüldüğü için söz konusu bu yerin sahibi asfalt döktürmemiştir. Konuyla ilgili defalarca açıklama yapılmıştır, TOKİ’de oturanlar da bu durumu çok iyi bilmektedir.

Yıldızlı TOKİ Yolu, Belediye’nin 18. Madde uygulaması yapmasıyla birlikte duble yol olarak inşa edilecekti ancak bölge tarım arazisi olduğu için Mahkeme imar uygulamasını iptal edince mevcut durum meydana geldi. Sağır sultan bile bunu biliyor. Seçime doğru yapılan bu açıklama tamamen ideolojiktir.

Yıldızlı TOKİ Yolu, belde içerisindeki bütün yollardan iyidir; güney mahalleden de, gölbaşından da, beldenin tamamının en iyi yoludur. Duble yol olmasa da asfalttır. İki araç yan yana rahatlıkla geçebilecek pozisyondadır. Gerçekte ise TOKİ’nin yolu bu yol değildir. Ancak hukuki sorunlar çözüldükten sonra sorun çözülecektir. Yolun civarının coğrafik durumu ise yeni değildir. Yeni heyelan olmadı, uçurum yeni oluşmadı. TOKİ’den ev alanlar oraları görüp etüdünü yaparak evlerini satın aldılar. Çevre korumasını da TOKİ’de ikamet edenler elbirliğiyle bir araya gelerek yapacaklardır.

Kamuoyunu yanıltarak, orada oturanları yanıltarak seçime giderken hizmet alabiliriz diye düşünüyorlarsa gaflet içindedirler. Bugüne kadar TOKİ’yle siyasi olarak çok ilgilenilmiştir, bu devam da edecektir. Dikensiz gül bahçesi satın alınmamıştır.

Bu arada yeni okullarının ihalesi de yapılmıştır. Beldeye ikinci bir okulu siyasi irade kazandırmıştır. Keşke bu haberi verenler bunun için de teşekkür etseydiler.

***-***

Konuyla İlgili Günebakış Gazetesi Nabız Köşesinde Yer Alan Haber İse Şu Şekilde...

rabzon’un Akçaabat İlçesi’nin Yıldızlı Beldesi’nde bulunan TOKİ konutlarının sıkıntıları bir türlü bitmiyor. Anahtar teslimini Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak’ın yaptığı Trabzon'un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Beldesi'nde yapılan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 936 konutta 5 bin kişi yaşadıklarını belirterek, "3 yıldır yolumuz yok. Dört bir tarafımız uçurum. Çocuklarımızı dışarı çıkartamıyoruz. Yıldızlı Belediyesi TOKİ konutlarından aylık 70 bin TL’ye yakın gelir elde ediyor ama hiçbir hizmet yok. 2 Km’lik yolu 5 Km dolaşıyoruz, çoğu yerde iki araç yan yana bile geçemiyor" dediler.
TOKİ’ye ulaşabilmek için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin "Alternatif yol yapılıyor" söylemleriyle bir yıl boyunca oyalandıklarını söylediler. "Köy yolları bile buradan daha güzel" diyen vatandaşlar, "Bu yola giren arabalar ancak vinç ile çıkartılıyor. Hele yağmur yağınca. Eyvah bittik diyoruz" şeklinde konuşarak mağduriyetlerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset