Çavuş'tan Sert Açıklamalar

Çavuş'tan Sert Açıklamalar

AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, Trabzon Eczacılar Odası Başkanı için neler söyled.

İşte o basın açıklaması...

 

29 Ocak tarihli Trabzon’da yayın yapan yerel gazetelerde Trabzon Eczacılar Odası Başkanı Sabih Tekin Çağlar’ın açıklamasına cevabımdır:

 

Her meslek grubu meslekleriyle ilgili sorunlarını, sıkıntılarını dile getirmekle yükümlüdür. Bunu yaparken kişileri, hele hele 50 bin oy alarak Trabzon’dan seçilmiş olan bir milletvekili için küçük düşürücü, hatta hakarete varan açıklamalar yapılmasını anlayışla karşılamamız bizden beklenemez.

Yazının içeriğinde milletvekillerinin meslekleriyle ilgili konuşmaya davet edilmesi, kendilerinin muhatabının Sağlık Bakanı olduğunun açıklanmasını; insanlara tepeden bakan, kendini beğenmiş, elit bir azınlık grubun açıklaması olarak değerlendiriyorum.

İnsanlarımız yeteri kadar sınıflara ayrılmışken şimdi de milletin vekillerinin hangi konuda açıklama yapması gerektiğine itirazınız; seçmene, milletvekillerine saygısızlıktır.

Eczacıların veya doktorların yürüyüşleriyle ilgili yapılan bir açıklama, sebepleri herkesin gözünün önünde cereyan eden, bu konuda uzman olmayı gerektirmeyen bir açıklamadır. Sanki bir ilacın içerisindeki maddeler hakkında veya ilacın fayda ya da zararları hakkında bilimsel bir konferans verilmiş gibi tepki göstermenizi anlamakta gerçekten zorlandığımı belirtmek isterim.

Milletvekilimiz Sayın Mustafa Cumur, halkın daha ucuza ilaç almasını temin için yaptıkları çalışmayı arz ederken yürüyüşlerin arkasında siyasi bir yaklaşımın egemen olduğunu vurgulamıştır. Eczaneler, kar amaçlı ticari işletmelerdir; kar oranlarının düşmesi münasebetiyle demokratik tepkilerini ortaya koymalarına karşılık milletvekilimizin de açıklama yapmasının sizleri neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamış değiliz.

Herkes tarafından biliniyor ki; Türkiye’de bazı eylemler, yürüyüşler, basın açıklamaları zihniyet çatışmasından, ideolojik ve siyasaldır, iktidarı yıpratmaya yöneliktir. Elbette ki bunların arkasında olan bir şahıs değil bir zihniyet çatışmasıdır. Her milletvekilini kendi alanında konuşmaya davet etmeniz yeni bir anlayışın ürünü olsa gerek.

Biz, her fikre ve düşünceye saygı duyup insanımızın yararına olabilecek işlerle uğraşmayı hedeflemekteyiz. İnsanımızı kalıplara koyup o kalıbın dışına çıkmasını engelleyen tüm oluşum ve zihniyetlerin karşısındayız.

Çıkarılan yasalardan herkesin memnun olması mümkün değildir. Hele hele karları azalanlar hiç memnun olamazlar. Önemli olan mutlu bir azınlık grubun hoşnutsuzluğu değil, halkın refahı ve mutluluğudur.

 

Eczacı Ocası Bşkanının Açıklaması işe şu şekilde idi.

 

Değerli Basın Mensupları;

 

24.01.2010 Tarihli gazetelerde Trabzon AKP milletvekili Mustafa CUMUR’un bizleri zan altında bırakan ifadeleri yer almıştır. Sayın CUMUR Bugün doktorlar, eczacılar, TEKEL çalışanları yürüyüş yapıyor. Bakıyorsunuz arkalarında başkaları var. İnsanları siyasi görüşlerine göre yönlendiriyorlar sözleri ile eczacıların başkalarının yönlendirmesi ile etik olmayan, yasa dışı eylemlerde bulunduğunu ima etmiştir.

 

 

 

Tüm ülkede olduğu gibi bölgemizde de yoğun biçimde hissedilen ilaca erişim ve eczacılıkla ilgili sorunların çözümü için herhangi bir çaba harcamayan,  nezaketen bile olsa seçim bölgesinde görev yapan Eczacı Odasını arayıp gelişmeler hakkında bilgi istemeyen bir milletvekilinin bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmesi konusundaki takdir kamuoyuna aittir. Kaldı ki Sayın CUMUR’un mecliste üstlendiği görevler arasında sağlıkla ilgili bir konu ya da komisyon mevcut değildir. Mesleği olan ‘’Kuyumculuk’’ hakkındaki görüşlerine saygı duyarız. Ancak iş sağlık politikalarına gelince, bizim muhataplarımız sadece ilgili bakanlıklar, ilgili komisyon üyeleri ve mecliste bu konuda görüş bildirecek değerli eczacı meslektaşlarımız ve doktorlar olabilir.

 

 

 

18 Eylül 2009 tarihinden bu yana yazılı ve görsel basında geniş yer bulan ve kamuoyunun gündemine oturan eczacıların demokratik hak arama mücadelesini siyasi söylem malzemesi olarak kullanmak ve bir mesleği itham etmek kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.

 

 

 

İnsanlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetini kesintiye uğratmamak için eczanelerimizi ayakta tutmaya yani yaşatmak için yaşamaya çalışıyoruz. Yaşatmak ve yaşamak için yürürken,  arkamıza baktığımızda, sayın milletvekilinin ima ettiğinin aksine ailemizin, çalışanlarımızın, çalışanlarımızın ailelerinin ve yirmi dört saat sağlık hizmeti sunduğumuz yetmiş milyonun dışında hiçbir şeyi ve hiç kimseyi görmüyoruz. Sayın CUMUR eczacıların arkasında kimi görüyorsa hiç vakit geçirmeden açıklamalıdır.

 

 

 

Eczacılar; bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi polemikler dışında kalmaya özen göstererek, haklı mücadelesini başka mecralara taşıyarak kendilerine siyasi rant sağlamak isteyenlere prim vermeyecektir.

 

Ecz. Sabih Tekin ÇAĞLAR

Trabzon Eczacı Odası

Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Siyaset