Çavuş'tan Karan'a Cevap

Çavuş'tan Karan'a Cevap

CHP İl Başkanı Yavuz Karan'ın yaptığı açıklamalara Osman Çavuş'tan Cevap Geldi.

 

İşte O Açıklama...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akçaabat’taki dayanışma yemeğinde yapılan konuşmaları hayretle okudum. Yöneticiler konuşmalarında “Bayanlar bizleri iktidar yapacaklardır; eğer iktidar olmazsak 12 Haziran’da Türkiye ya Mısır olacak ya Tunus olacak, bunlar Hariri gibi kaçacaklardır ya da cumhuriyet olarak devam edeceğiz” açıklamaları demokrasiden uzak, halk iradesini hiçe sayan, halkçı görünüp halkçı olmayan tipik alışık olduğumuz CHP açıklamalarıdır.

2009 seçimi öncesinde bayanlara istismarcı yaklaşımınızı bu millet unutmamıştır. Gerek çarşaf açılımınızı gerek çarşaf krizinizi gerek billboardlardaki rahibe benzetmenizi… Başörtüsünün üniversitelerde serbest olması için çıkartılan yasayı anayasa mahkemesine getirdiğinizi, oy istediğinizi de bu bayanlar ve bu millet unutmamıştır.

İktidar olmanın yolu insanları yaptığınız açıklamalarla korkutmak, tedirgin etmek değildir. İktidar olmanın yolu halk iradesine saygı duymak, halkın dertleriyle dertlenmek, çözüm önerileri sunmaktır. Türkiye’de ortalama her iki yılda bir sandık seçmenimizin önüne gelmektedir. Halk, iradesini sandığa yansıtmaktadır. Demokrasinin teminatı olan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de bunu kabullenip bir dahaki seferki seçimi beklemek zorundadır. Her seçimin sonucundan ders çıkartmak lazımdır. Siz ders almıyorsanız bu millet size ders vermeye devam edecektir.

1961’de Adnan Menderes ve bakan arkadaşlarının asılmasını, Türkiye’de kendileri iktidar olamadı diye ihtilal çığırtkanlığı yapanları bu millet çok iyi tanımaktadır.

Türkiye’yi Mısır ve Tunus’la kıyaslamak Türkiye’ye hakarettir. Türkiye dünyada trendi yükselen, bölgede arabulucu rolünü üstlenen, vizeleri kaldıran, ilgi odağı olma yolunda devam eden güçlü bir ülkedir. Söz olsun diye yapılan beyanları bu millet, sağduyulu halkımız dikkate almayacaktır. Bizim dikkate almamız nezaket kuralları gereğidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Siyaset