Çavuş'tan Açıklama

Çavuş'tan Açıklama

AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in hastane yerine otel olarak değerlendirilmesi yönündeki ısrarına tepki gösterdi.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alanın hastane yerine otel olarak değerlendirilmesi yönündeki ısrarına tepki gösterdi. Çavuş, “Biz seçimlerden önce buraya hastane yapılacağı yönünde halkımıza söz verdik ve bu sözümüzü yerine getireceğiz. Akçaabat için otelden önce hastaneye ihtiyaç var. Şefik Bey ‘in hastane yerine otel yapma isteğinde ısrarcı olmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Akçaabat Devlet Hastanesi’nin bugün günde bin 200 poliklinik yaptığını ve mevcut şartların son haddine kadar zorlandığını dile getiren Çavuş, 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alanın Sağlık Bakanlığı’na hastane yapılması şartı ile devredildiğini hatırlattı. Akçaabat için otelden çok hastaneye ihtiyaç olduğunu ve Akçaabat’ın da bu fikirde birleştiğini kaydeden Çavuş,  “Böyle bir ortamda hastanenin ihalesinin önünü geçmeye çalışmak ve iptal edilmesini beklemek iyi niyet gösterisinden uzak bir yaklaşımdır. Akçaabat’ta sağlık hizmetleri zor şartlarda veriliyor. Ortalama günlük bir 200 polikliniği var. Mekân sıkıntısı, otopark sıkıntısı var. Bu nedenle acilen yeni bir hastane yapılması gerekiyor.  Bunun ön çalışmasını 2006 yılında başlattık. Raporlarımızı bilgilerimizi ortaya koyduk. Milletvekillerimize ve Bayındırlık ve İskan Bakanımıza konuyu ilettik. Bakanımızdan bu yerin hastane yapım şartıyla Sağlık Bakanlığı’na verilmesini talep ettik. Bakanımız milletvekillerimiz bu konuyla ilgilenip buranın Sağlık Bakanlığı’na verilmesini sağladılar. Bu zamana kadar iç bölgelerde hastane yapalım talebi bizlere gelmemişti. Sağlık Bakanlığı hastane yapabilmesi için kamulaştırma yeri vermeme görüşündeydi. O yüzden Karayollarının yerini aldık.  Kaldı ki 1978 yılından buyana gelen hükümetlerin hepsi buranın hastane olarak kullanılması için talepte bulundular. Ama bunu başaramadılar.  Bu bize nasip oldu. Devirden sonra Akçaabat Belediye Meclisi’nde bu konu müzakere edildi. Bahse konu olan bu yer imara sağlık alanı olarak oy birliği ile işlendi. Bugün hastane yerine otel yapılsın diyenlerde bu karara imza attılar” dedi.

AKÇAABAT HASTANE İSTİYOR

Akçaabat halkına buranın hastane olarak değerlendirileceği yönünde söz verdiklerini ve sözlerini yerine getireceklerini kaydeden Çavuş, “Hastane yapımı 22 Temmuz öncesinde TOKİ tarafından ihaleye çıkmış, proje eksikliklerinden ihale yapılamamıştı. 15 Nisan tarihinde tekrar ihale çıkılmış  bu kez de  zemin etütleri raporu iyi olmadığı için fore kazık sistemli ile hastanenin yapılacak olmasından dolayı bir kez daha ihale iptal edildi. 29 Mayıs tarihinde yapılacak olan ihale bir kez daha iptal edilirse bunun hesabını kim verecek. Şefik Bey’in bundan sıkıntısı olmaz. Buraya hastane yapmaya siyasi irade söz verdi. Sözünü de yerine getirecek. Biz bugüne kadar konuyu her kesimle ve  STÖ’lerle  konuştuk. Onlarda buraya hastane yapılmasını istiyorlar. Gerekirse bu konuda basın açıklaması yapabileceklerini söylediler. Şefik Bey buraya Türkiye’nin en iyi otelinin yapılabileceğini söylüyor. Bizse burada Türkiye’nin en güzel hastanesini yapacağız. Bizim için hastane daha önemlidir. Şefik Bey burayı tartışmadan hastane yapımına destek vermelidir. Otelle kıyas edilmemelidir. Yanlıştan dönülmelidir diyor. Hastane yapılmasının neresi yanlıştır.  İç bölgelerde çok istiyorsa otel yapılabilir. Neticede burada denize girmek için  gelen turist yok. Burasını Antalya ile karıştırmamak lazım” diye konuştu.

TÜRMEN SATTIĞI TURİZM ALANINI KAMULAŞTIRIP OTEL YAPSIN

Şefik Tükmen’e otel yapılması konusunda daha önce belediye tarafından şahsa satılan 4 bin m2’lik alana otel kurulması konusunda girişimde bulunmak çağrısını yapan  Çavuş, “Burası otel olmuş olsa buranın sahibi TOKİ olacak. TOKİ burayı ya alacak yada devredecek. Bu zamanda ‘kamu alanını peşkeş çektiniz’ diyecekler.  Bunun hesabının kim verecek?  Şefik Bey’mi verecek? 2004 yılında Şefik Bey Tekel binasını iletişim fakültesi olarak KTÜ’ye vermemişti. Daha sonra uzun süren müzakereler sonucu şartlı olarak burasını üniversiteye vermişti. Burası da Bayındırlık Bakanlığı’ndan Sağlık Bakanlığı’na şartlı olarak verilmiştir. Otel yapımı Akçaabat’a çok büyük yarar sağlayacakta bunu biz göremiyorsak, 1995’li yıllarda 4 bin m2’lik arsayı Şefik Bey satmıştı. Burası imarda hala turizm alanı olarak gözüküyor.  Hastane yeri için TOKİ’ye vermeyi teklif ettiği daireleri satar ve buranın parasıyla daha önce şahsa sattığını arsayı kamulaştırabilir” ifadelerine yer verdi.


                  Akçaabat Devlet Hastanesi Maketi


        Şefik Türkmenin hastane yapılmasında Israr ettiği alan.

NADİR’İN AÇIKLAMASINA DA CEVAP VERDİ…

İlçe başkanı Osman Çavuş, CHP ilçe Başkanı Mustafa Nadire de tepki göstererek “ eğer benim açıklamamamı tam olarak okumuş olsa idi, bana soru sorma yapma gereği hissetmezdi”  dedi.

 

Çavuş açıklamasında “Sayın Nadir benim basına yapmış olduğum açıklamayı tam olarak okumuş olsa idi böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmezdi, hatta benim yaptığım açıklamadan memnuniyet duyardı.  Bizim dönemimizde hiçbir bürokrata yön verici hareketler bulunulmamıştır. Kamu kurum ve kuruluşları çok az ziyaret ettiğimi hatta yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için bayramdan bayrama ziyaret ettiğimi belirttim. Konuşmamın içerisinde geçmiş yıllarda KÖYDES ödeneğinin Akçaabat’a gelen dağıtımının nüfusa ve gelişmişlik oranına göre dağıtıldığını, 2008 yılı içinde aynı kriterler göz ününe alınarak yapılmasının daha yararlı olacağına işaret ettim. Dağıtımın bu şekilde olmasını sadece biz değil tüm muhtarlarımızda istemektedir. Bu paranın eşit olarak dağılması gerektiğini söyledim. Bürokratlarımızdan birkaçı “Muhtarlara ulufe dağıtılıyor” gibi ifadelerinin doğru olmadığına ve   paranın doğru şekilde kullanılması gerektiğini söyledim. Geçen yıllar nasıl adil dağıtılmış ise bu yılda aynı adalet ile dağıtılmalıdır. Bana göre Mustafa nadirde benim gibi düşünmelidir. Ama düşünmüyorsa çıksın  ‘paranın 3-5 köye verilmesi daha doğru olur’ desin ve diğer muhtarlarda bunu duysun” dedi.

Nadir ile polemiğe girmeyeceğini de belirten Çavuş “ Burada Mustafa Nadir ile polemik konularına girmeyeceğim. Ama Mustafa Nadir’in mensup olduğu partinin Milli Şeflik dönemini hatırlamasını isterim. İl başkanlarının vali, İlçe başkanlarının kaymakam olduğu dönemleri unutmadık. Onların döneminde Ankara’ya köylüler giremiyordu. Onların yaptığı ayrımcılığı biz yapmadık yapmayacağız da. Sicili bozuk olanların bize bu konuda akıl vermek için biraz düşünmeleri lazım. Böyle bir konuşma yapmak istemezdim ama netice itibari ile “Söylüyorsan işiteceksin” dedi.

Mustafa Nadir’in Hastane yeri ile ilgili görüşleriyle ilgili hiçbir açıklama yapmadığını da ifade eden Osman Çavuş Sayın Nadir’in yaptığım bu açıklamalara karşı göstermiş olduğu hassasiyeti Sayın Şefik Türkmen’in hastane yeri ile ilgili yaptığı açıklamaya da gösterse idi. Yoksa Mustafa Nadir’de otel olmasını mı istiyor. İstiyor ise geçmişte olduğu gibi açık desteğini Şefik Türkmen’e versin" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Siyaset