Çavuş'a muhalefet desteği

Çavuş'a muhalefet desteği

Çavuş’a destek veren Nadir, Öztürk’ü de eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, AK Parti’nin Akçaabat ilçe kongresinde konuşarak ilçenin hakkını savunan AK Parti eski ilçe başkanı Osman Çavuş’a destek verdi.

Çavuş’un milletvekilleri ve il başkanıyla birlikte parti teşkilatını hedef alarak, Akçaabat’ın unutulduğunu açıkladığı konuşmasının yankıları sürüyor.

 

CHP İlçe Başkanı Nadir, Çavuş’un konuşmalarının Akçaabat gerçeklerinin küçük bir özeti olduğunu ifade etti. Nadir, “Bu gerçekleri biz muhalefet olarak her ortamda dile getiriyoruz ama AKP içinden birilerinin İlçemizin kaderine terk edilmişliğini AKP kurmaylarının gözüne baka, baka yüzlerine haykırabilmesi muhalif düşüncelerde de olsak takdir edilmesi gereken bir hareket olarak değerlendiriyorum” dedi.


ÇAVUŞ’UN HAKKINI VERMEK LAZIM

Çavuş’u iyi tanıdığını belirten Nadir açıklamasına şöyle devam etti: “İsyanı sadece vefasızlığa değildir. Aldatılmışlık duygusu da yaşadığını, düşünüyorum. Bu anlamda kongre konuşmasını kendi döneminde AKP İlçe Başkanı olarak kefil olduğu vekil adaylarının seçimlerden sonraki sorunlarımıza duyarsızlıklarına olan isyanının açığa çıkması olarak yorumluyorum.  AKP’de Sayın Çavuş ve sonrasını değerlendirmek benim görevim değil, böyle bir niyetim de yoktur. Kaldı ki sorunlarımızın çözümsüzlüğünün doğrudan AKP İlçe yönetimlerinin performansları ile alakalı olduğunu da hiç düşünmüyorum.  Ancak Sayın Çavuş’un döneminde AKP de genel anlamda motor teklese de hakkını vermek lazım. İlçemizde kulak sorunu yoktu.  Muhalefet olarak sesimizi duyurabiliyorduk. İlçemiz sorunlarını gerek kamuoyu önünde gerekse görsel ve yerel basınımızda kıyasıya tartışabiliyorduk. Bazen haftalarca çözülemeyen İlçe sorunlarımızı tartışarak İlçemiz gündeminde tutabiliyorduk. İlçemiz lehine sonuçlarda aldığımız olmuştur.” 

SEÇİME 6 AY KALA ÖZELEŞTİRİYLE DÜZELMEZ

“İlçe başkanının bence en önemli görevlerinden biri İlçe sorunlarının çözümünü parti politikası haline getirmeye çalışmaktır” diyen Nadir şu ifadelere yer verdi: “Bu anlamda eski AKP Milletvekili rahmetli Mustafa Cumur’la birlikte mücadele verdiklerini ve bazı işleri başardıklarını inkar etmek siyasi ahlaka yakışmaz. Ancak bu açıklamalarla AKP’nin kendine çekidüzen vermesi amaçlanıyorsa, çok geç kalınmıştır. Bunun faydası olmaz. Seçime 6 ay kala yapılan öz eleştirilerle geçmiş yılların acı izleri silinemez.  Yeni AKP İlçe yönetimi inşallah başarılı olur. Ancak Sayın Çavuş’la da ayrıştığımız noktalardan biri de İlçemiz sorunlarının AKP eski ve yeni yönetimleri arasındaki performans farkı ile izah edilebilecek kadar küçük olmadığıdır.” 

HALKIMIZ BEDELİNİ SANDIKTA ÖDETMELİ

“İnşallah yeni yönetim kulak sorununu halleder ama AKP’nin sorunları bırakalım kulağı boyu da çoktan aşmıştır. AKP İlçemize en parlak dönemlerinde dahi aldığının karşılığını vermemiş ki, sürünürken versin. Önümüzdeki sandıkta halkımız bunun bedelini mutlaka AKP ye ödetmelidir. Ödetecektir. Maalesef geçmiş değerlerimize de gereği gibi sahip çıktığımız söylenemez. Düşünebiliyor musunuz? Ülkemizin tapusunda imzası olan eski Başbakanlarımızdan Rahmetli Hasan Saka’nın dahi ismini Trabzon Hava Limanında yaşatmayı başaramadık.  Siyasi Parti ayırımı yapmadan tüm Akçaabat sevdalıları olarak başımızı ellerimizin arasına alarak düşünmeye dahi geç kaldığımız kanısındayım.” 


AHMET ZİYA ÖZTÜRK’Ü ELEŞTİRDİ

Nadir son olarak AK Parti’nin önceki il başkanı Ahmet Ziya Öztürk’ü eleştirerek, “Son olarak AKP’nin görevi teslim eden İlçe Başkanı Sayın Ahmet Ziya Öztürk’e bir çift sözüm var. Sayın Öztürk kongre konuşmanızda ‘mücadelenizin Milli mücadele olduğunu, bu mücadelede AKP ye üye olanların dahi tarihe altın harflerle yazılacağını, bunun dışındakilerin de tarihin kara sayfalarında kara leke ile yazılacağını’ söylüyorsunuz. Bir kere Sayın Öztürk, şunu iyi biliniz. Tarihimizi Siyasi partilerin İlçe başkanları yazmıyor. Amacı Cumhuriyet değerlerimizi yok etmek olan AKP’nin İlçe başkanları hiç yazmıyor. Tarih yaşanır tarihçiler yazar. Sabırlı olun Tarihin kara sayfalarında sayenizde sıra izdihamı yaşanıyor. Parti Büyükleriniz yazıldıktan sonra mutlaka sizlere de bu sayfalarda yer verilecektir” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset