Çavuş Son Noktayı Koydu

Çavuş Son Noktayı Koydu

Akçaabat'ta ihale aşamasına gelen hastane ile lgili Osman Çavuş son noktayı koydu.Ankara'ya yürürüz.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilâtı’nda düzenlenen basın toplantısında Akçaabat’ta hastane yapılmasıyla ilgili tartışmalara son nokta konuldu. Hastaneyle ilgili olarak yapılan tartışmaları “zamansız” olarak nitelendiren AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, “İddia ediyorum, bu hastane bugün yapılmazsa bir daha yapılamaz.” dedi. Hastane ihalesinin 29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacağını da hatırlatan Başkan Çavuş, 1978 yılından beri iktidar olan partilerin temsilcilerinin yapmak istediklerini gerçekleştirecek olmalarından ötürü gururlu olduklarını söyledi.

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen ve parti mensubu belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, Akçaabat belediyesi meclis üyeleri ile yönetim kurulu üyelerinin tümüne yakınının katıldığı toplantıda Karayolları 105. Şube Şefliği’nden devralınan alana hastane yapılmasına karşı çıkanların bir elin parmaklarını geçmeyeceğini ileri süren İlçe Başkanı Osman çavuş şunları söyledi:

“Bu alana 1978 yılından beri hastane yapılması gündemde. Her iktidar bunu denedi ama beceremedi. Biz 2005 yılında konuyu aktardığımız Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak’ın konuya sahip çıkması ve Milletvekilimiz Mustafa Cumur’un ısrarlı takibi ile sonuç aldık. Hastanenin fiiliyata geçmesi için çok kısa bir süre kaldı. 29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak ihalenin ardından sözleşme imzalanacak ve 5 gün içerisinde yer teslimi yapılarak inşaata başlanacak.

Bu aşamada hastane yapımına karşı çıkan ve bu alanı otel yapılmasını isteyenleri anlamak mümkün değil. Biz otel yapımına karşı değiliz. Ama kamu arazisine otel yapılmasını savunmak, hemen 300 metre ilerisinde otel yapımı için belediye tarafından satılmış bir turizm arazisinin olduğu bir yeri yeniden gündeme getirmek hiçbir mantıkla izah edilemez. Kaldı ki 2005 yılından bu yana sesi çıkmayanların son günlerde yüksek sesle konuşmalarının da bir anlamı yok. Akçaabat belediye Meclisi’nde bu alan sağlık alanı oy birliğiyle yapıldı. Şimdi bu kararda imzası olan Belediye Başkanı buranın hastane yapımına uygun olmadığını söylüyor. Bunu anlamak mümkün değil. O, daha önce de Tekel binalarını üniversiteye verme teklifimizi geri çevirmiş, aradan bir seçim geçtikten sonra ise o binaları üniversiteye vermişti. Zannedersem Başkan seçimden sonra bu alana hastane yapılmasının uygun olduğunu söyleyecek aşamaya gelecektir.”

Hastanenin yapımı için kendilerinin bir çok fedakârlık yaptıklarını, bu işi vatandaş adına takip ettiklerini de belirten AK Parti İlçe Başkanı Osman Çavuş, hastanenin projesinin bile kendilerinin temin ettikleri 250 bin YTL ile çizilip işin hızlandırıldığını söyledi.

Çavuş, herhangi bir olumsuzluğun olması ve ihalenin iptal edilmesi halinde ise en az 15 arabalık bir konvoyla Ankara’ya giderek konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakan: Sorun yok

Öte yandan konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk nafiz Özak, hastanenin yapımı için herhangi bir engel olmadığını ve 29 Mayıs’ta ihalenin gerçekleştirileceğini söyledi. Bakan Özak, toplumun geniş bir kesiminde kabul gören ve 3 yıldır üzerinde çalışılan bir konuda birkaç kişi karşı çıkıyor diye geri adım atmalarının söz konusu olmadığını da belirterek, “Bu hastane Akçaabat için öncelikli bir yatırımdır. Biz, bu yatırımı gerçekleştirecek ve Akçaabat’ın sağlık sorununu tam anlamıyla çözeceğiz. Hastane şimdiden Akçaabat’a hayırlı olsun.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Haberler