Çavuş Sessizliğini Bozdu

Çavuş Sessizliğini Bozdu

AK Parti Eski İlçe Başkanı Osman Çavuş'tan Çok Konuşulacak Açıklamalar.

 

 

AK Parti eski ilçe Başkanı Osman Çavuş'un, çok özel ve çok konuşulacak açıklamalarını Akçaabat Ajans farkıyla sizler ile paylaşıyoruz. 2 bölüm halinde yayınlayacağımız açıklamaların ilk bölümünün tamamını ve 2. Bölümün ana başlıklarını aşağıda bulabilirsiniz. 

İşte harfi harfine o açıklamalar. 

TOPLANAN VERGİNİN 4-5 KATI YATIRIM YAPILDI…

osman-cavus.20121119132033.jpgAkçaabat halkı her zaman AK Parti ekseninde hareket etmiştir, oy vermiştir, destek vermiştir ve verdiği oyun karşılığını her zaman almıştır. Zaman zaman bizim ilçe başkanlığı döneminde değerlendirme toplantısı yapardık. 2011 yılının 1. Ayında yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısında, eski parayla 1 katrilyon 100 milyon civarında yatırım yaptığımızı açıklamıştık. Bu ciddi bir yatırımdı. Akçaabat’ta toplanan vergilerin 4-5 katı bir yatırımdı. Muhalefette hiç kimse bir şey demedi. Hatta hastaneyi yapamazsınız denildi, organize sanayi başlayamazsınız denildi, ama başlandı ve bazıları bitirildi. Hep muhalefet bunlar afaki projeler, mümkün değil şeklinde bakıldı. Ama merhum Rahmetli vekilimiz Mustafa Cumur’un sıkı takipleri sonucunda güzel şeyler oldu Akçaabat’ta.  Tabii vekilimiz ile ilçe teşkilatı ciddi bir dayanışma içerisinde idi. Gelirdi Akçaabat’ta ne yaptık? Ne yapabiliriz? Biz de kendimizi yılsonu bir tüccar kafasıyla muhasebeye çekerdik. Ne yapardık, biz vatandaşa vaat ettiğimiz şeylerden hangisini yaptık, hangisini yapamadık. 

O DÖNEM VATANDAŞ VERDİĞİOYUN KARŞILIĞINI ALDI…

Ben yapamadıklarımızı da o sunumlarda söylüyordum. Mesela ben hatırlıyorum; TEDAŞ ile ilgili hedeflerimize ulaşamadım dedim. Köylerimizde trafolarımz küçük, elektrikler sönüyor dedim. Ama rahmetli vekilimiz ile birlikte TEDAŞ genel müdürüne gittik 24 köyü programa aldırdık. Böyle birlikte bir güzel çalışmamız vardı. Yani bir heyecan da vardı. O günler bir daha geri gelir mi bilmem ama, Akçaabat halkı verdiği oyun karşılığını o dönemde almıştır. 

VATANDAŞ SORUYOR “NE OLACAK BU AKÇAABAT’IN HALİ?…

12 Haziran’dan sonra ne oldu denilirse, sayın vekilimiz çok iyi bir insan, ama siyasette yeni, bunu kendisi de kabul ediyor. Bürokrata telefon et, ama telefon ile olmuyor bu iş. Ben rahmetli vekilimizden biliyorum. Kalkıp TOKİ mi TOKİ’ye giderdi. TEDAŞ mı TEDAŞ’a giderdi, sağlık bakanlığı mı sağlık bakanına giderdi veya müsteşara giderdi. Ben de birkaç kez eşlik etmişimdir kendisine. Sayın vekilimizin bu konudaki kendi çalışması, kendi tarzı. Ben uzun süre kendisiyle çalışamadım kendisiyle, bu şerefe layık olamadım.  Ama netice itibari ile tarzını bilemiyorum yani. Ama hakikatten Akçaabat’ta birçok insan, ne olacak bu Akçaabat’ın hali sorusunu bize de yansıtıyor. Ben de sabırlı olun diyorum, sabretmek lazım diyorum. Önceden çok aldık, belki şuan biraz nefes almamız lazım diyorum, ama vatandaş öyle demiyor. Vatandaş alışmış, her ay şu okulu yapacağız veya şu yolu yapacağız veya şu projeyi programa aldırdık demeye vatandaş alışmış. Onun için bir vasatlık yok diyemem. Vatandaşta bir tedirginlik var. Biz şu anda iktidarda mıyız, muhalefette miyiz? Akçaabat iktidarda mı, muhalefette mi? Ne iktidarda ne de muhalefette. Bu sorular karşısında ben arkadaşları sabırlı olmaya davet ediyorum. Sabretmemiz lazım. Zaten Aydın Bey de öyle diyor, göreceksiniz diyor her lafından birisinde. Daha o görme zamanı gelmedi, bekliyoruz işte, neyi göreceğiz, ne zaman göreceğiz, vatandaşın beklentisi bu.

BELEDİYE BAŞKANI “BİR KAMYON ÇAKIL ALAMIYORUM” DİYORSA BİR YERDE BİR SORUN VAR DEMEKTİR…

Neticede kişilerin takipsizlik sonucu Akçaabat bir yatırım alamıyorsa kişilerin burada bir kabahati olduğuna inanmıyorum. Bu hastanenin nasıl yapıldığını hep birlikte biliyoruz. Ne mücadeleler verildiğini herkes biliyor. Beraberdik biz. Cumartesi Pazar, şantiyeleri çalıştırıp belediyelere verdiğimizi biliyoruz, bu ufak bir şeydir. Ama bugün bir belediye başkanı “ben bir kamyon çakıl alamıyorum” diyorsa, şikayetçi ise, çalışma azmi ve heyecanı kırıldı ise, bunun müsebbibi ben veya belediye başkanı değil. Bir yerde bir kopukluk, bir yerde bir eksiklik vardır. 

İKİNCİ BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

 

2. BÖLÜMDE NELER VAR…

-İNSAN VEFALI OLMALIDIR…

-BİRİLERİ ACEMİ VE AMATÖR YÖNETİM İSTEDİ…

-KİMSE KENDİSİ DOKUNULMAZ HİSSETMESİN. ZAMANI GELİNCE HERKESE DOKUNURLAR…

-ZARAR GÖRSEM DE DOĞRULARI SÖYLERİM…

-2012 YILI KAYIP BİR YILDIR…

-AKÇAABAT’IN HAKKINI ARAYINCA ÇİZİK YEDİM…

-AKÇAABAT SAHİPSİZ, AKÇAABAT SAHİBİNİ ARIYOR…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
Siyaset