Çavuş Kimleri Eleştirdi.

Çavuş Kimleri Eleştirdi.

Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş'tan MHP İlçe Başkanı Serkan Altuntaş ve köşe yazarı İbrahim Sağlam'a cevap geldi.

Milliyetçi Hareket Parti Akçaabat İlçe Başkanı Serkan Altuntaş'ın dün yaptığı İhalelerin % 75'ini AK Partililer alıyo açılamasına cevap verdi. İşte Çavuş'un açıklaması.

 

Daha önce yaptığımız açıklamalara inanıp inanmamakta serbestsiniz. Gerekli bilgileri resmi makamlardan ayrıntılarıyla birlikte isteyebilirsiniz. Çıkarttığınız neticenin sorgulamasını da yine yetkili makamlardan yapabileceğinizi hatırlatmak isterim.

Elinizde resmi bilgi ve belge olmadan, dayanaksız bir şekilde insanları zan ve şüphe altında bırakacak açıklamalardan kaçınılmasının yararlı olacağını düşünüyorum.

Sizlerin bildiği bir şeyler varsa biz de sizinle birlikte olayların üzerine gitmeye hazırız. Birileri çalışmadan kazanıyorsa, işler az fiyat verene değil de çok verene bırakılıyorsa üzerine beraber gidelim.

Biz 7 yıldan beri ülkemizde kirlenmiş siyaseti temizlemeye çalışıyoruz. Bildiğiniz bir kirlilik varsa bu kirliliği birlikte temizlemeye hazırız.

 

 

Çavuş Hıdırnebi yolu ilegili köşe yazarı İbrahim Sağlam'amada çattı.İşte O açıklaması.

 

16 Kasım 2009 tarihli bir yerel gazetedeki köşesinde Sayın İbrahim Sağlam, “Hıdırnebi’ye 3. Yol İsrafı” başlıklı bir açıklama yapmıştır. Hıdırnebi Yaylası ve bu yaylada bulunan Yaylakent Akçaabat’ımıza 30 km. uzaklıktadır. İbrahim Sağlam tarafından israf olduğu düşünülen yolun yapımı devam etmekte olup yolun birbirine bağlanmasına 500 metre kalmıştır. Arazinin bitki örtüsü yabani fındık arasında seyrek de olsa yayvan yapraklı ağaçlardan müteşekkildir. Bu yolun yapılmasının bir zorlama ile gündeme alındığı beyanı duyumlara dayalı, asılsız, gerçeklerden uzak bir açıklamadır. Böyle bir açıklamayı kimlere sözcülük yaptığını bilmediğim Sayın İbrahim Sağlam’a yakıştıramadım.

Bu yolun yapımı ile Hıdırnebi Yaylakent’e 14 bin 300 metre ile ulaşılacağını İbrahim Sağlam bilmemektedir. 28 köy ve belde halkının yaylalarına bu yolu kullanarak gideceğini de bilmemektedir. Bu yol güzergâhında, kışın kar nedeniyle yolun kapanmayacağını da bilmemektedir. Bu yolun yapılmasıyla günübirlik yaylaya gidip geleceklerin sayısının artacağını ve turizme katkı sağlanacağını da bilmemektedir. Yolun güzergâhının çok manzaralı ve seyran olduğunu da bilmemektedir. Daha doğrusu İbrahim Sağlam belli ki bu yolla ilgili hiçbir şey bilmemektedir. Kendisini bu yolu görmeye davet ediyorum. Gelin beraber gidelim. Yolun yapımı lüzumlu mu lüzumsuz mu görelim. Yol neredeyse bitti. Bitmiş aşa su katılmasının ise anlamı yok. Ayrıca, yola kullanılan paranın Akçaabat’ın kendi parası olduğu da bilinmelidir.

Öte yandan, yolun yapılmasıyla ilgili ise kamuoyu zorlaması yapılmıştır. Çünkü burada kamuoyu yararı vardır. 28 tane köy ve belde, yolun tamamlanmasıyla birlikte bu yolu kullanacaktır. Burada ciddi bir ekonomik tasarruf söz konusudur. Çünkü yol, bu köy ve beldeler için yüzde 50 oranında kısalmaktadır. Bunun için bir zorlama yapılmış olması çok doğaldır. Böyle bir yola devlet tarafından yapılan harcamanın israf olacağını İbrahim Sağlam neye istinaden iddia etmektedir, doğrusu gerçekten merak ediyorum.

Maliyetinin yüksek olacağı söylenen bu yolla ilgili açıklama zamanında yapılmıştır. Tekrar açıklamada mahsur yoktur. Bugüne kadar 110 bin liralık bir harcama yapılarak 2 bin 800 metrelik yolun 2 bin 200 metresi bitirilmiş, geriye 600 metrelik kısım kalmıştır. Çalışmalar devam ediyor.

Yazı yazmak için yazı yazılmamasını, yazılan yazının gerçeklere uygun olmasını dilerim. Bu yoldan istifade edecek bölge insanının tepkisini çekecek hal ve hareketlerden kaçınılmasının yararlı olacağını düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Siyaset