Çavuş Hıdırnebi Yolu İçin Konuştu

Çavuş Hıdırnebi Yolu İçin Konuştu

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, Hıdırnebi Yaylası’na yapılan yeni yol ile ilgili kamuoyunda yapılan spekülasyonların tamamen asılsız ve söylenenlerin karalama kampanyası olduğunu iddia etti.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, Hıdırnebi Yaylası’na yapılan yeni yol ile ilgili kamuoyunda yapılan spekülasyonların tamamen asılsız ve söylenenlerin karalama kampanyası olduğunu iddia etti.

Osman Çavuş konuyla ilgili sitemize yaptığı açıklamada, 2003 yılından beri ilçe başkanlığı yaptığını ve hangi ihaleyi kim aldı ve nasıl aldı bilmediğini belirterek “İhaleler oluşturulan bir komisyon nezaretinde ihale kanunları uygulanarak yapılır. Yapılacak bir ihalenin, benim tasarrufumda olması veya il başkanının ya da milletvekilinin tasarrufunda olması mümkün değildir. Ancak Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin farklı mevzuatları var. Bu mevzuata göre 30 bin liranın altındaki ihaleler doğrudan temin usulüne göre komisyon kararıyla verilir. Bu komisyonun başkanı da ilçe kaymakamdır. 30 bin liranın üzerindeki ihaleler ise kamu ihale kurumuna dahil açık ihale sistemi ile yapılmaktadır” dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Çavuş, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Hıdırnebi ile Medana dediğimiz mevki arasında 2 bin 800 metre bir yer var. Bu yolun yapımı tamamlandığında Hıdırnebi Yaylakent’in önüne; 14 bin 300 metre yol ile Akçaabat Devlet Hastanesi önünden hareketle Kaleönü köyü istikametinden çıkmak mümkün olacak.  Bu, köy yollarından bile kısa. Burada ciddi bir kamu yararı vardır. Yaylaya ulaşım sağlanan mevcut yollardan birinin uzunluğu 28 km, diğer yolun uzunluğu ise 30 km’dir. Çalışma yapılan mevcut güzergâh ise mesafeyi yüzde 50 civarında kısaltacaktır. Ben bu yolun üzerinde niye durdum; 28 köy ve belediyenin ortak imzası var bu yolun yapımı için. Bunlar dilekçelerini Özel İdare’ye verdiler ve biz de bu yolun yararlı olacağına inandığımız için takibini yaptık. Ormaniye’den iznini aldık ve 7 Mart 2009’da bir dozerle çalışmaya başlandı. 184 saatte 5117 litre mazot ile 1 km yol yaptık. KÖYDES kapsamında geçen yıldan 80 bin lirası vardı. Bu yıl da 100 bin lira ilave edildi ve 180 bin lira para bu yolun yapımı için çıkmış oldu.  80 bin lira için açık ihale yapıldı ve ihaleyi Ulusoy İnşaat aldı. Kış bastırmadan saati doldurabilmek için 3 makine çalıştırıyor burada. 30 bin liralık bir işi de doğrudan temin ile başka bir arkadaş aldı ve çalışmalarına şu an devam ediyor. Kalan 70 bin lira ise bu yolun sanat yapıları ve alt yapısında kullanılacaktır.”

 

Bu yol ile özel olarak ilgilendiğini ve bu nedenle tüm ayrıntılarını bildiğini belirten Çavuş, “İlgilendiğim, yolun bir an önce yapılması ve ödeneklerinin çıkması yönündedir. Yoksa ihaleyi kim aldı, kaça aldı ile ilgilenmem.  Ancak yine de şüphesi olanların, öğrenmek istedikleri her şeyi ilgili makamlardan öğrenmeleri mümkündür” diye konuştu. Çavuş, yüzlerinin ak olduğunu ve verilemeyecek hiçbir hesaplarının olmadığını da kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Siyaset