Çavuş, Cumur'a Destek Verdi

Çavuş, Cumur'a Destek Verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, Milletvekili Mustafa Cumur’un açıklamalarına destek verdi.

 

İlçe Başkanı Osman Çavuş, Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında terör geldiğini ve hükümetin bu konuda ciddi bir çalışma yaparak terörü yok etme pahasına ciddi risk aldığını söyledi. Çavuş “25 yıldan beri bu ülkenin kanayan yarası haline gelen bu sorun için acı da olsa bir reçete düzenlenmiştir. Bu reçetedeki ilaç acı da olsa, içtiğimizde rahatsızlık hissetsek de, gelecekte bize daha sağlıklı bir ülke sağlayacaksa bu ilacı içmeliyiz. Türkiye var olduğu sürece böyle terör ile yaşayacak hali yok, bu işi bir şekilde bitirmemiz gerekir. Bugüne kadar gelen hükümetler terörü bitirmek için ciddi gayretler sarf etmişlerdir. Ama zaman teröre kesin çözüm olmadı. 400 milyar dolarımızı teröre harcadık. Askerimizi, polisimizi ve birçok vatandaşımızı kaybettik. Bundan sonra şehitler verilmesini kimse arzu etmez.   Bir anket yapılsın, kimse oğlunu doğuya göndermek istemez. Öyle boşa kuru sıkı atmaya da gerek yok. Ülkemizde bir parti hariç diğer bütün partilerin, ülkemizde birlik ve beraberlik içinde yaşamamızdan yana olduğuna inanıyorum. Muhalefet partileri bu manada üzerlerine düşen görevi yerine getirmemiştir. Hiçbir çözüm önerisi sunmamışlardır. Olmaz demiş ve kesip atmışlardır. Bizim yolumuzun yanlış olduğunu söylüyorlar, ama doğru yolun ne olduğunu da açıklamıyor ve hiçbir çözüm önerisi sunmuyorlar. Bir masanın etrafında bile oturma erdemini gösteremiyorlar” diye konuştu.

 

Osman Çavuş “Dağdan indiğinin işaretini veren, zaferle dönmüş gibi hareket edenlerin yaptığı bu hareketler elbette bizleri de rahatsız etmiştir. Ama bunu organize eden bir parti var ortada. Bu organizasyonun yapılması bir ekip işidir. Bu organizeyi yapan insanların, hükümetimizin ülkede başlattığı birlik ve beraberlik sürecini istedikleri kanaatinde değilim. Çünkü bu partinin beslendiği kanal bu kanaldır. Demokratik ortamda Doğu ve Güneydoğu’da yapılacak bir seçimde bu partinin alacağı oy çok daha aşağıdadır. Ortam yumuşak bir ortama gelirse bundan DTP irtifa kaybedecektir. Bu süreci tahrik etmek için bölgede her türlü faaliyet yapılmıştır ve bu faaliyetleri tasvip etmemiz mümkün değildir” dedi.

Çavuş, sözlerine şöyle devam etti: “Ama biz sorumluluk makamındayız ve sağduyulu olmalıyız. Sayın vekilimiz de bunu söyledi. CHP ve MHP iktidarımıza yüklenirken vekilimiz de burada bir işarette bulunmuştur. Neticede bu ülkede bağımsız yargı vardır, hâkimler vardır, savcılar vardır. Bunlara kimse baskı yapmamıştır. Eğer suçlu insanı serbest bırakmışlar ise onlara da birisi ‘niye suçlu insanı serbest bıraktınız der’ demiştir.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset