Çanakkale Müzesi Akçaabat'ta

Çanakkale Müzesi Akçaabat'ta

Çanakkale'den Anadolu'ya projesi kapsamında yola çıkan 'Çanakkale 1915 Gezici Müzesi' Akçaabat’ta ziyarete açıldı.

 

 

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışa, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Celal Bozkurt, Belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılışta bir konuşma yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı bir destan olan Çanakkale mücadelesin vatandaşlar tarafından daha iyi anlamak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade ederek “Çanakkale savaşları ülkemizin tarihindeki en önemli savaşlardan biridir. O dönem batı ülkeleri var gücüyle Osmanlı İmparatorluğu’na saldırdığı ve çetin bir savaş sonrası milletimizin iman gücü, birlik ve beraberliği ile bu savaştan galip gelmeyi başardığımız bir savaştır.  İstiklal savaşımızın asıl ruhu Çanakkale’de kazanılmıştır” dedi.

 

 

Projenin amaçları hakkında sergiyi gezenlere bilgi veren  Çanakkale Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan" Bu proje kapsamında 4 yıldan beri ülkemizi dolaşıyoruz. Akçaabat’ta açtığımız 155. gezici müze. Çanakkale Savaşı’nda kalma 40 masada 4 bin orijinal parça ve 72 adet savaş hikayeleri 25 adet panolarımızda yer alıyor. Ayrıca sergimizde temsili olarak Çanakkale Savaşı’nda şehit düşmüş 15 Akçaabatlı’nın da temsili şehitlik bölümü mevcut.  Amacımız "Çanakkale'den Anadolu'ya" adlı proje dahilinde çeşitli vesilelerle Çanakkale'ye gidemeyen, oraları görme imkanı bulamayan öğrenci ve halk kitlesine ulaşmak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak, hatırlatmak ve unutmamaktır" dedi.

 

Çanakkale Müzesi 3 gün boyunca ziyarete açık molacak.

 akcaabatta-canakkale-muze1.jpg

akcaabatta-canakkale-muze1.20101206164601.jpg

akcaabatta-canakkale-muze1.20101206164644.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat