Çalıştaya Muhteşem Final

Çalıştaya Muhteşem Final

Çalıştaya Muhteşem Final

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, 21-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında dördüncüsü yapılan Plastik Sanatlar Çalıştayı, Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi’nde görücüye çıktı.

Trabzon açısından bir hayli önem taşımakta olan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan çalıştaya Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, eski bakanlardan Faruk Özak, sinema sanatçısı Yusuf Sezgin, Trabzon’dan ve yurdun farklı bölgelerinden gelen sanatçılar katıldı.

Konusu Karadeniz olan Serginin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ Bu güzel çalışmanın sonunda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi şehrimizin sloganı Kültür Sanat ve Turizm Şehri’dir. Şehrimizdeki sanat ve sanatçı potansiyeli herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda bölgemiz horonun da başkentidir. Sanatla iç içe olan bir toplumda iyilik düşünen insanlar, ufku açık gençler yetişir. Bu tür çalışmalarla insanımızı ve gençlerimizi sanatla buluşturmayı ve sana olan ilgiyi arttırmayı hedefliyoruz. Doğal ve kültürel birçok değer barındıran ilçemizde ve yöremizde sanatı her zaman destekliyoruz.” dedi.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, “ Akçaabat doğası, tarihi, kültürüyle dikkatlerini üzerine çeken bir şehirdir. Bizim en büyük üstünlüğümüz Akçaabat’ımız sanatsal faaliyetleridir. Sanat gelişmişliğimizin bir sembolüdür. Plastik sanatlar çalıştayının dördüncüsünü düzenleyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sanat ve Sanatçı dostu Faruk Özak ise yaptığı konuşmada kilometre başına en fazla sanatçısı olan Trabzon’la gurur duyuyorum. Sanatı ve sanatçıyı her zaman destekleyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından çalıştaya katılarak kısa sürede ilçemiz için çağdaş eserler veren sanatçılara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

fotogaleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler