Çalışan Sağlığı Birimi Açıldı

Çalışan Sağlığı Birimi Açıldı

İş sağlığı ve güvenliği hizmeti artık Toplum sağlığı Merkezleri bünyesinde oluşturulan Çalışan Sağlığı Birimleri’nden alınabilecek.

İş sağlığı ve güvenliği hizmeti artık Toplum sağlığı Merkezleri bünyesinde oluşturulan Çalışan Sağlığı Birimleri’nden alınabilecek. Yapılan son yasal düzenleme ile 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 1 işçi çalıştıran işletmeler de dahil olmak üzere tüm işletmelere getirilen iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alma zorunluluğuyla birlikte bu hizmeti vermek için Akçaabat Toplum Sağlığı Merkezi’nde de Çalışan sağlığı Birimi açıldı.

Akçaabat Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ufuk Öztürk gazetemize yaptığı açıklamada İşyeri Hekimi Dr. Alper Kalkışım’ın önderliğinde Çevre Sağlığı Teknisyeni Hasan Çelik’in yardımcı sağlık personeli olarak hizmet vereceği Çalışan sağlığı Birimi’nin faaliyete geçtiğini söyledi.

Çok önemli bir ihtiyaç haline gelen iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin devlet kanalıyla halka verildiğini, yeni açılan birimle Akçaabat ve bütün Trabzon a hizmet vermeye başladıklarını belirten Öztürk, sistemle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“İşyeri hekimliği hizmetleri doğrultusunda her ay anlaşma yapılan işyerlerine gidilerek çalışanların muayene olması sağlanır,  meslek hastalığı riskleri açısından kontrolleri yapılır, işyerlerinin risk analizleri yapılarak olası tehlikeler tespit edilir. Haricen başvuran çalışanların işe giriş muayeneleri yapılarak işe giriş raporları düzenlenir. Devlet bu çalışmaları yaygınlaştırmak ve küçük ölçekli işyerlerine fazla yük bindirmemek için işverenlere destek vermektedir. Akçaabat Çalışan Sağlığı Biriminden hizmet alan 10 kişiden az çalışanı olan tehlikeli veya çok tehlikeli işletmelerde ödenecek İSG hizmet primleri belirlenen oranlarda SGK’dan 3 aylık periyotlar halinde geri alınacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler