Çal Mağarası yenileniyor

Çal Mağarası yenileniyor

Çal Mağarası yenileniyor

Trabzon’un Düzköy İlçesi’nde bulunan ve dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak kabul edilen Çal Mağarası ulaşım sorunu yaşarken, içindeki parkurlarla ilgili yenileme çalışması başlatıldı.

Trabzon İl Özel İdaresi tarafından mağara içindeki yaklaşık 650 metrelik yürüyüş parkuru için malzeme gönderilirken, parkurda kullanılamaz hale gelen bölümler yenilenecek. Artan malzemeyle ise mağaranın bugüne kadar açılmamış yeni yaklaşık 70 metre daha hizmette olacak.
Denizden bin 50 metre yüksekte Çal Beldesi’nde bulunan mağaranın ulaşımıyla ilgili sorunlar bulunduğunu belirten Mağara İşletmecisi İlker Demir, “İnsanlar buraya gelmek istediklerinde sorun oluyor. Bu yıl mağaraya gelen yolda heyelan oldu 3-4 ay yol kapalı kaldı. Kimse gelip gidemedi. Otobüs gibi büyük araçların buraya ulaşması ise imkansız. Bu sorunlarımız düzelirse bu mağara Trabzon’un ve bölgenin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’den ise ümitli olduklarını ifade eden Demir, “Yeni gelen valimizin turizm konusunda hassas olduğunu öğrendik. Yakın zamanda kendisini buraya da bekliyoruz. Şu an kış belki ondan gelmiyor olabilir ama biz en kısa zamanda burayı ziyaret edeceğine eminiz. Vali Bey’in burayla ilgilendiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzon şehrine son yıllarda ilgileri gittikçe artan Arap turistlerin de mağarayı ilgiyle ziyaret ettiklerini kaydeden Demir, “Arap turistler olmazsa bizim işimizde zor. Özellikle mağaranın yanında sattığımız gözleme ve çay onların çok hoşuna gidiyor. Sırf bunlar için bile birkaç kez gelebiliyorlar. Mağaraya sahip çıkılması halinde Arap turistler başta olmak üzere yerli ve yabancı turistler buraya çok büyük bir ilgiyle gelebilirler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler