Büyükşehir'de Kimler Ne Görevi Aldı?

Büyükşehir'de Kimler Ne Görevi Aldı?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

30 Mart mahalli İdareler Genel Seçimi’nin  büyükşehir statüsü kazanan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanısıra, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 18 ilçe Belediye Başkanı ve 50 ilçe meclis üyesi olmak üzere toplam 69 büyükşehir meclis üyesi katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısının yapıldığı bu tarihi ana tanık etmek isteyen çok sayıda gazeteci ve vatandaş da izleyici sıralarında yerlerini aldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yasa gereği en genç üye sıfatı ile Ortahisar Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karaoğlu ve Akçaabat Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Osman Nuri Ekim kâtip üyeliğine getirildi.

       Toplantının açılışında bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Geleceğimize, gençlerimize ve çocuklarımıza daha iyi bir şehir, daha iyi bir hayat teslim edebilmek için sizlerin omuzlarında sizlerin gayretleri ile 5 yıl süre ile şehrimizi tüm il sınırları ile geliştirmek üzere görev ifa edeceğiz. Tüm ilçe belediyelerimizle birlikte tüm paydaşlarımızla en başta bizlere güç veren halkımızla, STK'larla kamu kurum kuruluşlarımızla, meslek odalarımızla ve derneklerimizle tam bir katılımla ortak akılla birlikte el ele şehrimizi geliştirme gayreti içinde olacağız. Bu düşünce ile herkesi Allah utandırmasın, Allah muvaffak etsin diyorum. Demokrasinin en önemli tezahürü olan bu yerel meclisin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

       Kardeşlik, barış ve demokrasi içerisinde beş yıl geçirdiklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un tarihi bir kent olduğunu, insan sevgisinin ve uygarlığının kenti olduğunu bu yerel mecliste en güzel şekilde yaşadı ve tüm Trabzon'a yaşattı. Demokrasinin en güzel tezahürü icra edildi. Tam bir demokrasi içinde şehrin sahibi ve sakini olarak hizmetler gerçekleştirildi. Tüm Trabzon halkına bu güzel anlayışından ve bu güzel birliktelikten ötürü teşekkürlerimi belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

       Kılıçdaroğlu'na Saldırı Ve Mısırdaki İdam Kararları Kınandı

       Konuşmasının ardından Başkan Gümrükçüoğlu, grup toplantısı öncesi yumruklu saldıra uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kınanması yönünde kararı meclis üyelerinin oylamasına sundu. Saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada Başkan Gümrükçüoğlu, "İnsan sevgisi ve uygarlığın kenti olan Trabzon olarak yapılan saldırıyı telin ediyor, lanetliyor ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz" dedi.

       Ardından Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali tarafından verilen önerge ile Mısır'da yerel mahkemece verilen 529 Mısırlı vatandaşın idam kararının kınanması ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nca Kahire Belediye Başkanı'na Trabzon halkının hissiyatını anlatan bir mektup yazılması talebi gündem dışı olarak oylandı ve kabul edildi.

       Ardından geçilen gündem maddesi ile Meclis Başkan Vekili ve Kâtip Üyelikler, Büyükşehir Belediye Encümen Üyeleri ve İhtisas Komisyonları ve üyelerini belirledi.

       Buna göre; Büyükşehir Belediye birinci Başkanvekilliğine Seyfullah Kınalı, ikinci Başkanvekilliğine ise İbrahim Sedef seçildi. Kâtip asil üyeliklerine Erhan Nadir ve Metin Şahin seçilirken yedek üyeliklerine Türkay Güdü ve Havva Gümüş getirildi.

       Büyükşehir Belediye Encümenliğine; Hakan Kocaman, Bünyamin Güner, Metin Şahin, Halim Kaya ve Selim Yavuz Yılmaz seçildi.

       Plan ve Bütçe Komisyonuna; Emre Akgün, Muhammet Sait Gürsoy, İsmail Hakkı Küçükali, Mustafa Bayındır ve Cengiz Demir seçildi.

       İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Seyfullah Kınalı, Hamit İnan, Hüsnü Akkan, Kenan Bağçiçek ve Osman Nuri Ekim seçildi.

       Ulaşım Komisyonuna; Emin Bilgin, Muzaffer Bayraktar, Zeki Sarıalioğlu, Yılmaz Yavuz ve Hüseyin Kalaycı seçildi.

       Çevre ve Sağlık Komisyonu; Mehmet İrfan Coşkun, Hasan Tonya, Melike Turhan, Adem Kılıç ve Ali Bayram Tanrıverdi seçildi.

       Seçimlerin ardından meclis 14.04.2014 Pazartesi günü toplanmak üzere sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset