Büyükşehir Gazetecileri Unutmadı

Büyükşehir Gazetecileri Unutmadı

Büyükşehir Gazetecileri Unutmadı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen programa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ile kentteki basın mensupları katıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, gazetecilerin, anayasal en büyük hak olan bilgi edinme, aydınlanma ve doğruya ulaşma adına insanların ihtiyacı olan enformasyonu, bilgi aktarımını sağlamakla mükellef çalışanlar olduğunu söyledi.

Yapılan işin kamu hizmeti olduğunu dile getiren Yavuz, şöyle devam etti: "Yapmış olduğunuz iş insanlığa hizmettir. Bu manada sorumlu, vicdanlı, ahlaklı, kişi hakkına, kul hakkına riayet ederek görev yapıyorsunuz. Sizlerin yaptığınız iş taktire şayandır. Benim yönetimimi de kolaylaştıran sizlersiniz. Zorlaştıran demiyorum, kolaylaştıran diyorum. Çünkü ben sizlerin yazdığı, gördüğü, görüntülediği ve bilgiye dönüştürdüğü konuları anında haber alıyorum. Kamu görevi yaparken sayenizde işlerimiz çok ama çok kolaylaşıyor."

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da 15 Temmuz'da özverili, fedakar bütün gazetecilerin demokrasi, temel insan hak ve özgürlükleri için her şeyi hiçe sayarak bütün güçlerini ortaya koyduklarını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, gazetecilerin bu büyük fedakarlığına karşı iftihar duyduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Çok önemli bir dönemde yine aynı fonksiyonu yerine getirmektesiniz. Ben ulusal basını ve yerel basını takip ettiğimde şunu görüyorum. Bu milletin, ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan gerçekten ülkemizin her türlü tehlikeye karşı en güzel desteği saylayan haberleriyle, yorumlarıyla basının büyük bir sorumluluk taşıdığını ve bu sorumluluğu da her gün her dönem gösterdiğini 15 Temmuzdan beride yaşamaktayız."

 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, meslek hayatı boyunca en heyecan duyduğu zamanlardan birinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu belirtti.

akcaabat-basini-001.jpg

 

Günün önemi hakkında da bilgilendirmede bulunan Turgut, şunları kaydetti:"Bugünü gazeteciler günü yada bayramı olarak kutluyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal basında çalışan meslektaşlarımızla bir araya geliyoruz. Anılarımızı tazeliyoruz, bir birimizi dinliyoruz. Türkiye'de gazeteci olmak zordur. Meslektaşlarımızın her anlamda ayakta kalma mücadelesi, ısrarı ve sabrı gerçek anlamda taktire şayandır. Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Tarihe canlı tanıklık ediyoruz. Terörle yıldırılmaya çalışılan Türk milleti daha çok yakın zamanda 15 Temmuz darbesini halkımızın milletimizin duruşuyla boşa çıkarmıştır. Bu noktada basın camiası da üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. O gece herkes Türk medyasıyla iftihar etmiştir. Basın milli iradenin ve demokrasi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler