Buna Katliam Denir

Buna Katliam Denir

Buna Katliam Denir

Akçaabat Tarihi Ortamahalle'nin adeta sembolü haline gelen  çınar ağacına adeta suikast düzenlendi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yaptığı budama ile çınar ağacını  adeta kolu kanadı kesildi.

Ortamahalle'de Mehmet Efendi Konağı'nın hemen karşısında olan ve tarihi çeşmeyle adeta bir bütünlüğü tamamlayan çınar ağacı adeta saldırıya uğradı. Çeşme ile çınar ağacının yeşil dalları arasında özellikle düğün sezonunda  düğün fotoğrafçılarının vazgeçilmez yerlerinden birisi olan tarihi çeşme ve çınar ağacının  dalları kesildi. Hiçbir gerekçesi olmadan yapılan bu katliama kimin karar verdiği ise  merak konusu oldu.

Konuyla ilgili görüş aldığımız Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, "böyle bir çalışma olamaz" dedi. Başkan Türkmen "Orada tarihi dokuyla bütünleşmiş çınar ağacının budanma şekli,  bu hale getirilmesi üzüntü verici. Kim yapmışsa hesabını  vermelidir" dedi.

 

Orhan, "100 yıllık çınar ağacına nasıl kıydınız"

Akçaabat Ortamahalle Evleri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı  Ömer Orhan, çınar ağacının 100 yıldan daha fazla orada olduğunu ancak bu şekilde bir muameleye maruz kalmadığını ifade etti. Orhan "Bu ağacın altında insanlar fotoğraf çektiriyordu. Çok büyük bir güzellik katıyordu buraya. Birileri gelip hangi mantık ve düşünce ile bu ağacı bu hale getirdi anlam veremiyoruz. Ağacın dalları  ne yola ne de enerji nakil hatlarına zarar veriyordu. Akçaabat Belediyesi'ne sordum onlarında yapılan bu çalışılmadan haberi yok. Büyükşehir belediye ekipleri gelip kesmiş. Bu ağacın suçu neydi, yazık oldu" şeklinde konuştu.

Aşağıda çınar ağacının önceki ve şuanki halini görüyorsunuz.

ortamahalle-cinar.jpg

ortamahalle-cinar-agaci.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler