Bulut'tan Ültimatom

Bulut'tan Ültimatom

Bulut'tan Ültimatom

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul’u gerçekleştirildi.

Akçaabat Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleşen kongrede mevcut Başkan İsmail Bulut 4 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.

Divan başkanlığını Murat Gümrükçü’nün yaptığı kongreye  esnaf ve siyasilerin ilgisi büyük oldu.  AK Parti Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın yanı sıra, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Ziraat Odası Başkanı Mustafa H. Eyüpoğlu, AK Parti Akçaabat İlçe Başkan yardımcısı Erhan Nadir,  CHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, milletvekillerine ve belediye başkanına isteklerini sıraladı. Akçaabat’ın genel sorunlarını tek tek sıraladı. İşte Bulutun konuşmasının satır başları.

-Akçaabat Belediye Başkanımız burada. Bizim bir hedefimiz var. Artık kooperatifimize ait bir yer olmasını istiyoruz. Bunun için sizden bir söz bekliyoruz.
-16 Nisanda tarihi bir fırsat var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Dünya değişiyor. Bizim değişmemiz gerekiyor. Sistemin değişmesi gerekiyor. Atatürk 1923'te bu vatanın temelini atmıştır. Bu vatanın temelini sağlam kurmuştur. Bu temeli bu millette bu irade olduktan sonra kimsenin değiştirmeye gücü yetmez.

-Sayın vekillerim. Birkaç kişiyi işe koymakla istihdam sorunu çözülmez. Akçaabat’ta kalıcı uzun vadeli yatırımların yapılması içim iş adamlarımıza kolaylık sağlanmalıdır.

-Vatandaş Akçaabat’tan alışveriş yapmıyor. Neden acaba diyoruz. Çünkü müşteri memnuniyeti yok. Müşteri memnuniyetini en önemli neden olarak görüyoruz.
-Akçaabat’ta bulunan hastane kavşağı ölüm kavşağı oldu. Artık burada insanlarımızın ölmesine izin vermeyelim. Burada nasıl bir çalışma yapılacaksa bir an önce yapılmalıdır.
-Akçaabat’ta turizm diyoruz ama bu şekilde olmaz. 1 tabak yemeği 18 liraya satarak turizm olmaz.
-Akçaabat’ta binaların dışı harabe gibi. Sayın başkan bunlarla birisi ilgilensin.  Bunların sahipleri yok mu, konuşalım en azından boyatsınlar.
-Hamam Çimeni esnafı perişan. Burasının bir şekilde canlandırılması gerekir.
-Akçaabat’ın girişi ve çıkışına burasının bir turizm ve köfte şehri olduğunu yazmalıyız.
-Sayın vekillerimiz, fert olarak vatandaşın  size ulaşması zor. Bizi sivil toplum örgütleri her zaman vatandaşla iç içeyiz. Onlar sorunlarını bize daha kolay iletiyor. Akçaabat’ta gelince esnafa uğrayın, bize ve odalara uğrayın.
-Akçaabat için bir teleferik işi vardır ne oldu. Beşikdüzü bizi çoktan geçti. Bunu derhal başlatalım.
-Akçaabat’ı yönetecekler Ankara’dan belirlensin istemiyoruz. Biz Akçaabat’tan halkın arasından olan kişilerin Akçaabat’ı temsil etmesini istiyoruz. Üst akılcıklar Akçaabat’ta atanacak olan belediye başkanını veya vekili tayin ediyorlar. Dışarıdan transfer ediyoruz. Akçaabat’ta kimse yok mu?

kooperatif.jpg

akcaabat-esnaf-kongresi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler