Bulut, Ankara’dan esnafı sevindirici haber ile döndü.

Bulut, Ankara’dan esnafı sevindirici haber ile döndü.

Akçaabat Esnaf ,Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Bulut, Ankara’dan esnafı sevindirici haber ile döndü.

 

Yaklaşık 20 gündür kapalı olan kredilerin açıldığı müjdesini veren Bulut, esnafa destek olan başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.

Başbakan Davutoğlu’nun toplantı haberi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nde yaptığı konuşmasında esnaf ve sanatkâra müjde verdi. Esnaf ve sanatkârlara faizsiz kredi verileceğini belirten Davutoğlu, AVM açma kriterlerini de değiştirdiklerini belirterek, her AVM’de esnaf ve sanatkârlara yüzde 5 oranında pay ayrılmasını zorunlu hale getirdiklerini söyledi.

 

 

 

BAŞBAKAN’DAN ESNAFA MÜJDE

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nde yaptığı konuşmasında esnaf ve sanatkâra müjde verdi. Esnaf ve sanatkârlara faizsiz kredi verileceğini belirten Davutoğlu, AVM açma kriterlerini de değiştirdiklerini belirterek, her AVM’de esnaf ve sanatkârlara yüzde 5 oranında pay ayrılmasını zorunlu hale getirdiklerini söyledi.

Ankara’da Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, esnafa faizsiz kredi ve AVM’lerde düşük kiralı yer müjdesi verdi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında esnaf ve sanatkâra yönelik müjde niteliğinde mesajlar verdi. “Esnaf ve sanatkârlığı dünyaya tanıtacağız” diyen Davutoğlu, esnafa faizsiz kredi müjdesi de verdi.

Türkiye genelinde AVM açma kriterlerinde de değişiklikler yaptıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, “Her AVM’de esnaf ve sanatkârlara yüzde 5 pay ayrılması zorunluluğu getirdik. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere binde 3 yer ayrılacak. Bu esnaf sanatkârlara ve kaybolmaya yüz tutan mesleklere ayrılan yerlerde kira raiç bedelin 4/1'i kadar alınacak” dedi.

Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu “Ahilik geleneği dedim. Bilgi, ilim külliyelerde geçmişte şimdi üniversitelerde okutulur. Ahilik, ahlak esnaf ilişkileri içinde öğrenilir. Ahlakın dokunduğu yer sınandığı yer çarşılardır. Onun için Ulu Erenler ahiliği çarşılarda ihya ettiler. Emin olunuz. İyi okullarda okuduk hamdolsun. 2 Bölüm bitirdik, yüksek lisans doktora yapma fırsatımız oldu. Ama bütün bunlardan daha fazlasını babamın dükkânında dostları ile olan ilişkilerinde öğrendim” dedi.

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ

Esnaf ve sanatkârlara faizsiz kredi verileceğini belirten Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu şöyle devam etti:

“Bu meslekleri yaşatmak görevse, hatta görev değil büyük bir emanetse, kültürel mirassa, kredi de faiz düşünülebilir mi? Bu meslekte çalışanlara faizsiz kredi verilecek. Bu aslında toplumumuzda ahlakı da edebi de öğretir. Bir çırak kalfanın, kalfa ustanın yanında nasıl davranır bu da yavaş yavaş öğrenir. Esnafta bu olmaz. 3 Yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açan kardeşlerimize yine yüzde 75 dediler yetmez dedim onlara da faizsiz kredi. Madem bu dönemi geçmiş bir de ahi kuşağını bağlayıp yola çıkmış bize de yolun hayırlı olsun demek gerek. Ona bereket olsun, hayrolsun yolun ve rızkın helal ve hayrolsun diye ona faizsiz kredi vereceğiz.

3. müjdemiz; Biraz önce değerli TESKOMB Başkanımız talep etti. Halk Bank'ın talebini 150 milyon arttırıyoruz. Helali hoş olsun. Ali Fuat Bey'e gerekli talimatı verdim. İnşallah bütün kredileri kullanacak potansiyeli hep birlikte oluşturursunuz. Önümüzdeki yıl takriben 3,5 - 4 milyara yakın kredi 17 milyara ulaşacak.”

AVM’LERDE ÖZEL YER AYRILACAK

AVM açma kriterlerini de değiştirdiklerini belirten Davutoğlu, her AVM’de esnaf ve sanatkara yüzde 5 pay ayrılması zorunluluğunun getirildiğini belirtti.

Davutoğlu, “4. Müjdemiz; Perakende ile ilgili kanunu ilan etmiştik. Bütün bu süreç tamamlandı hamdolsun şimdi bugün genel kurulda görüşülüyor. Bu yolla esnaf ve sanatkâr kültürün devamı için perakende ticarette ne önlem gerekiyorsa aldık. Bu bizim için bir prensip meselesidir. Sizi gittikçe cesamet kazanan ve büyüyen yapılar karşısında kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Hiç bir şekilde ezilmenize izin vermeyeceğiz. AVM açılması kriterlerini değiştirdik. Her AVM’de esnaf ve sanatkârlara yüzde 5 pay ayrılması zorunluluğu getirdik. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere binde 3 yer ayrılacak. Bu esnaf sanatkârlara ve kaybolmaya yüz tutan mesleklere ayrılan yerlerde kira raiç bedelin 4/1'i kadar alınacak. Yine, sürekli indirimler yapılarak esnaf ve sanatkârlar aleyhine oluşan rekabet şartlarını ortadan kaldıracağız. Büyük ölçekli üretimler üzerinden sık sık yapılan indirimlerle zorlanan esnaf için düzenlemeler yapılacak. Esnaf ve sanatkâr birliklerimiz alışveriş festivalleri düzenleyerek esnafımızın daha geniş pazarlara açılması için imkân tanıyacak. Ustalık belgesi ile ilgili çıkan bütün sıkıntılar giderilecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler