Bu Skor Tarihlik

Bu Skor Tarihlik

Akçaabat Sebatspor'un 5-0 'lık Arsinspor galibiyeti aynı zamanda bir ilk oldu.

Akçaabat Sebatspor’un Arsinspor’la oynadığı 2. Lig 4. Klasman Grubu maçının skoru, kulübümüzün tarihinde farklı bir sayfa açılmasına neden oldu. Takımımız, mücadele ettiği 2. Lig’de ilk kez deplasmanda 5 farklı galibiyete imza atarken, ikinci kez deplasmanda 5 gol atma başarısı gösterdi.

2. Lig’de ilk kez

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi’nden İsmail Topal’ın araştırdığı istatistiki bilgiler doğrultusunda, Akçaabat Sebatspor mücadele ettiği 2. lig’de oynadığı maçlarda ilk kez deplasmanda 5 farklı bir galibiyet kazandı.

Daha önce oynadığı 2. lig maçlarında deplasmanda rakip filelere 5 gol gönderme başarısını bir kez daha, 2000-2001 Futbol sezonu’nda 3 Aralık 2000 günü Darıca Gençlerbirliği maçında da gösteren takımımız bu maçtan 5-2’lik galibiyetle ayrılmıştı. Bu maçta takımımızın gollerini İbrahim Parlayan (2), Okan Çebi (2) ve Ragıp Başdağ kaydetmişti.

En farklı 3. skor

Takımımızın aldığı 5-0’lık deplasman galibiyeti kulüp tarihinin ise en farklı 3’üncü skor oldu.

Daha önce 3. ligde oynadığı deplasman maçlarında 15 Mayıs 1995 tarihinde Trabzon Telekomspor’u 7-1, 11 Eylül 1993 tarihinde de Trabzon yalıspor’u 6-0 yenen takımımız 12 Mayıs 1996 tarihinde ise Ağrı Köyhizmetleri’ne 6-1’lik skorla üstünlük kurmuştu.

Hepsinde Sivrikaya var

Öte yandan istatistikî sonuçlar ortaya ilginç bir tablo koydu. Akçaabat Sebatspor’un tarihindeki en farklı deplasman skorlarının tümünde halen Akçaabat Sebatspor Teknik Direktörü Ali Kemal Özcan’ın yardımcılığını yapan İsmail Sivrikaya’nın katkısı var.

Arsinspor maçında yardımcı hoca olarak katkısı bulunan İsmail Sivrikaya, futbolculuk döneminde ise 1996 yılındaki 6-0’lık Yalıspor galibiyetinde 3, 1995 yılındaki 7-1’lik Trabzon Telekom ve 1996 yılındaki 6-1’lik Ağrı Köyhizmetleri galibiyetinde ise 2’şer golü rakip filelere gönderen isim olmuştu.

İsmail Sivrikaya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor