Bu Proje Kabul Edilemez

Bu Proje Kabul Edilemez

Bu Proje Kabul Edilemez

Şehir Hastanesi Beklerken, Kanalizasyon Geliyor.

Trabzon'un büyük müjde olarak kabul ettiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakan Binali Yıldırım ve  İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapım sözü verilen Akyazı dolgu alanındaki şehir hastanesinin hemen yanı başında yapılması düşünülen arıtma ve deşarj  sistemi adeta Akçaabat'ta şok etkisi yarattı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ tarafından henüz proje aşamasında olan çalışmaya göre, Ortahisar başta olmak üzere, Yomra, Kaşüstü, Pelitli ve o civarda bulunan birçok yerleşim yerinin kanalizasyonu Akçaabat'a taşınacak.  Proje ile bu bölgelerin atıkları, Yıldızlı Karayolları Bölge Müdürlüğü sahilinden denize aktarılacak.

Turizm, Spor ve Sağlık Tesisleri Önünde Olması Kabul Edilemez.

Konunun Akçaabat kamuoyu tarafından duyulması üzerine, birçok vatandaş tarafından projeye tepki gösterildi.  Vatandaşlar, projenin yanlış olduğunu ve bir an önce bu hatadan dönülmesi gerektiğini ifade ederek "Düşünülen bu proje kabul edilemez. Denize aktarılması düşünülen bölgede Akyazı Stadyumu var. Ayrıca, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakanımız  Binali Yıldırım ve  İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere bölge milletvekilleri burada şehir hastanesi yapılacağının sözünü verdi. Bu bölgede  askeri dinlenme tesisleri var. Hem sağlık, hem spor hem de turizm tesislerinin olduğu bir alanda bu şekilde bir proje düşünmek  tezat oluşturmaktadır. Bu proje burada yapılacak olan yatırımların önünü kesmeyi amaçlayan bir projedir. Şehrin en doğundaki kanalizasyonu batısına taşımak gibi bir düşünceye anlam veremiyoruz.  Şehrin doğusunda birçok bu uygun alan varken neden Akçaabat. Bunlar soru işareti olarak durmaktadır" şeklinde tepki gösterildi.

Bölgenin Denizle Buluştuğu tek Nokta.

Arıtma ve deşarj  sistemi, Ortahisar  ve Akçaabat'taki vatandaşların deniz ile buluştuğu tek nokta olma özelliğini taşıyan bölgede, askeri bir dinlenme tesisin de yapımına başlanacak olan alanda yapılacak olması da manidar bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler