Bu Kızlara Yazık Değil mi?

Bu Kızlara Yazık Değil mi?

Akçaabat’ta yapılan liseler arası voleybol il birinciliği maçlarında Akçaabat Lisesi Kız Takımı sporcuları, Yunus Emre Lisesi ile yapılacak yarı final maçı öncesi ısınırken takımlarının ihraç edildiğini öğrenince göz yaşlarını tutamadılar

Haber ve Fotoğraflar:Derviş ALTUNTAŞ

AkçaabatAjans

Akçaabat’ta yapılan liseler arası voleybol il birinciliği maçlarında Akçaabat Lisesi Kız Takımı sporcuları, Yunus Emre Lisesi ile yapılacak yarı final maçı öncesi ısınırken takımlarının ihraç edildiğini öğrenince göz yaşlarını tutamadılar.

Fatih Spor Salonu'nda dün 09.00'da yapılması gereken maç için Akçaabat Lisesi ile Trabzon'dan gelen Yunus Emre Lisesi sporcuları ısınmak için sahaya çıktılar. Ancak bu sırada İl lig heyetinin Akçaabat Lisesi kız takımını ihraç ettiği kararı öğrenilince karşılaşma oynanamadı. 

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçaabat'ta ilk olarak yapılan grup maçlarında Akçaabat Lisesi erkek ve kız takımlarının gruplarında başarılı olarak il birinciliği maçlarına çıkmaya hak kazandığını belirtti.

Yine Akçaabat'ta yapılan il birinciliği maçlarında kız takımının yarı finale yükseldiğini kaydeden Köse, ''İl lig heyeti, grup maçlarında ilçe heyeti tarafından atanan hakemlerin yetersiz olduğunu gerekçe göstererek Akçaabat Lisesi kız ve erkek takımını ihraç etti'' dedi.

Kendilerine bu kararın faks yoluyla mesai bitiminden sonra geldiğini iddia eden Köse, rakip takımın da bu kararı maç saatinde öğrendiğini kaydetti.

Akçaabat'ta oluşturulan ilçe heyetinin 3 yıldır maçları yönettiğini belirten Köse, ''Bir okulun şikayeti üzerine lig heyeti böyle bir karar verdi. Ancak grup maçları bittikten sonra lig heyeti il birinciliği maçlarına Akçaabat Lisesi kız ve erkek takımlarının katılmasını tescil etmişti. Hatta grup maçlarından sonra il birinciliği maçlarıda oynanmaya başladı. Kız takımı yarı finale kadar geldi ve yarı final maçı oynayacaktı.''

Akçaabat lig heyetinin yönetmeliklere uygun olarak teşekkül etmiş bir heyet olduğunu ifade eden Köse, şöyle devam etti:

''Akçaabat Lisesi takımının güçlü olması nedeniyle bazı takımlar sahada değil masada galip gelmek istedi.Buraya maç oynamak için gelen öğrenciye siz ihraç edildiniz diye söylenince o çocukların psikolojisinin ne hale geldiğini düşünebiliyormusunuz?. Gözyaşı döken öğrencilerin ruh halini kimler düzeltecek. Bu kadar ucuz kahramanlık olamaz. Bu turnuvanın amacı spor ve kardeşlikti hani nerde bu. İtirazımızı yapacağız. Yasalara aykırı bir hareket yapmadık gerekirse idari yargıya gideceğiz.''

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise bir okulun itirazı üzerine lig heyetinin konuyu incelediğini belirterek, ''Maçların resmi hakemler tarafından rapor edilmediğinden dolayı böyle bir karar alındı. İlgili heyet bakanlıkla da görüştü. Mesai bitmeden de ilçe milli eğitim müdürlüğüne karar yazıyla gönderildi'' diye konuştu.

-İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE GELEN YAZI-

Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne konuyla ilgili gelen yazı şu şekildi bildirildi:

''2008-2009 öğretim yılı gençler kategorisi kız-erkek Voleybol İl Birinciliği yarışmalarının yarı final ve final müsabakaları 22-23 Ocak tarihlerinde ilçeniz Fatih Spor Salonu'nda oynanmaktadır.

Ancak Çarşıbaşı Sağlık Meslek Lisesi'nin itirazı üzerine, itiraz dilekçesinde yer alan gerekçeler il lig heyeti tarafından incelenmiş olup, Akçaabat Lig heyetinin düzenlediği gençler kız-erkek voleybol müsabaka sonuçları resmi hakemler tarafından rapor edilmediği belirlendiğinden (Voleybol İl Temsilcisinin 21/01/2009 tarihli dilekçesinde Akçaabat İlçe Lig Heyetinin kendilerinden hakem talep edilmediği belirtilmiştir) Akçaabat İlçesinden Voleybol il Yarışmalarına katılan gençler kız-erkek takımlarının 21/01/2009 Çarşamba günü saat 17.40'dan sonra ihracına oy birliği ile karar verilmiştir.'

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum
Spor