Bu Kitap Tarihe Işık Tutar

Bu Kitap Tarihe Işık Tutar

Akçaabat Belediyesi tarafından bir süre önce düzenlenen “Dünden Bugüne Akçaabat” konulu sempozyum bildirileri kitaplaştırıldı.

Akçaabat Belediyesi tarafından bir süre önce düzenlenen “Dünden Bugüne Akçaabat” konulu sempozyum bildirileri kitaplaştırıldı.

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce bir süre önce düzenlenen ve Akçaabat’ın geçmiş tarihine ışık tutan “Dünden Bugüne Akçaabat” konulu sempozyumda yapılan bildiriler bir kitap haline getirildi. Kitap için yapılan tanıtım törenine, Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu Üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu katıldı.

Tanırım töreninde konuşan Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, kitabın Akçaabat tarihine ışık tutacak nitelikte olduğunu ifade etti. Başkan Türkmen “2013’ün Nisan ayında başladığımız bu süreçte Akçaabat’ımızın dünden bugününü gün yüzüne çıkardığımız için çok mutluyuz. Bu güzel çalışmada başta bildiri sahipleri olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu tür çalışmaları belediye olarak sürekli desteledik ve bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz. Basımını gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 740 sayfalık bu kitap Akçaabat  tarihine ışık tutacak niteliktedir” dedi.

akcaabat-belediyesi-tarafindan-bir-sure-once-duzenlenen-“dunden-bugune-akcaabat”-konulu-sempozyum-bildirileri-kitaplastirildi4.jpg

akcaabat-belediyesi-tarafindan-bir-sure-once-duzenlenen-“dunden-bugune-akcaabat”-konulu-sempozyum-bildirileri-kitaplastirildi5-001.jpg

akcaabat-belediyesi-tarafindan-bir-sure-once-duzenlenen-“dunden-bugune-akcaabat”-konulu-sempozyum-bildirileri-kitaplastirildi6.jpg

26-28 Nisan 2013’te düzenlen ve 66 bildirinin sunulduğu sempozyuma ülkemizin çeşitli üniversitelerinden öğretim görevlisi alanlarında uzman araştırmacılar katılmıştı. Sempozyumda tarih boyunca değişik dönemlerde şekillenen, zamana tanıklık etmiş tarih kokulu kent Akçaabat’ın tarihi, dil ve edebiyatı, halkbilimi, eğitim ve öğretim, spor, tarım, sanayi ve ticaret, sanat, kent ve mimari olmak üzere tüm yönleriyle incelenmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat