Bu gurur Akçaabat’ın Yılın ve Türkiye’nin  Ahisi Akçaabat’tan

Bu gurur Akçaabat’ın Yılın ve Türkiye’nin Ahisi Akçaabat’tan

Bu gurur Akçaabat’ın Yılın ve Türkiye’nin Ahisi Akçaabat’tan

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği 'yılın ahisi' olarak 85 yaşındaki Akçaabatlı marangoz Ali Saraç’ı seçti.

 

YILIN AHİSİ AKÇAABAT’TAN

 

1932 yılında Akçaabat’ın Mersin Mahallesi’nde doğan ve 14 yaşındayken marangozluk mesleğine çırak olarak başlayan, vergi kaydı açık olarak halen aktif şekilde esnaflığa devam eden 85 yaşındaki Ali Saraç 81 ilin belirlediği yılın ahisi adaylarının tümünü geride bırakarak “Yılın Ahisi” seçildi.

 

İLK ÖDÜLÜNÜ VALİ’DEN ALDI

18 Eylül Pazartesi günü Trabzon’da düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerine katılarak Vali Yücel Yavuz’dan ödül alan Ali Saraç, bu programın ardından Ahilik Haftası çerçevesinde 23 Eylül’de de Kırşehir’deki Ahî Evran Külliyesi’nde devlet büyüklerinden ödülünü alacak.

 

BU GURUR HEPİMİZİN

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı kayıtlı olan Ali Saraç’ın bir kez daha kendilerini onurlandırmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Oda Başkanı Yaşar Sivrikaya,  “Her yıl olduğu gibi bu yılda her ilden çıkan 3’er aday valilik komisyonlarınca çıkan karardan 1’e iniyor ve bu isimler iller tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bildiriliyor. Bakanlıktaki komiteden çıkan sonuç itibarıyla da Ali Saraç amcamızda 81 isimin arasından çıkarak bize büyük bir onur ve gurur yaşattı.” dedi.

 

AHİLİK GELENEĞİNE BAĞLIYIZ

Bundan 4 yıl önce yine Akçaabatlı esnaflarımızdan Cevdet Şen’in Trabzon da yılın ahisi seçildiğini hatırlatan Sivrikaya, “Bu ödüller Akçaabat esnafının ne kadar doğru ne kadar dürüst ve Ahilik geleneğine ne kadar bağlı olduklarının göstergesidir. Bu vesile ile bütün esnafımın Ahilik Haftası’nı kutlar bol kazançlar ve sağlıklı günler geçirmelerini yüce Rabbimden dilerim.

5c448a35-bb92-4e10-9a2f-5a50674ed845.jpg

 Bundan  4 sene önce yine Akçaabatlı esnaflarımızdan Cevdet ŞEN Trabzon da yılın ahisi seçilmiştir. Buda bizi çok onurlandırmıştı demek ki Akçaabat esnaflarının ne kadar doğru ne kadar dürüst Ahilik geleneğine ne kadar bağlı olduklarının göstergesidir. Bu vesile ile bütün esnaflarımın Ahilik haftasını kutlar bol kazançlar sağlıklı günler geçirmelerini yüce Rabbimden dilerim.

tttttttttt084.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler