Bu Gece Mevlid Kandili

Bu Gece Mevlid Kandili

Bu gece mevlid kandili. Kandil nedeniyle Belediye Camiinde proğram düzenlendi.

Peygamberimiz  Hazret-i Muhammed’in kameri takvime göre doğum yıldönümü Mevlid Kandili olarak kutlandı.

Mevlid Kandili nedeniyle Akçaabat İmam-Hatip Lisesi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından organize edilen program Belediye Camii’nde gerçekleştirildi.

Akşam namazı ile yatsı namazı arasında gerçekleştirilen programa Mustafa Gedikli isimli öğrencinin okuduğu Kur’ân-ı Kerim’le başlandı.

Daha sonra Hacı Bayram Parmak, Selami Çalık, Emrah Bayram, Mehmet Akif Baş, Furkan Güven, Muhammet Ali Altunbaş ve Emre Ata isimli öğrencilerden kurulu ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.

Camide görev yapan din adamlarımızdan Şenol bulut ile Adem Yılmaz tarafından Mevlid okunmasıyla devam eden etkinlikte gecenin önemini belirten konuşmayı ise Meslek Dersleri Öğretmeni Mustafa Yetim yaptı. Yetim, Peygamber Efendimiz’in şefaatine mazhar olmak amacıyla organize ettikleri kandil programlarını geleneksel hale getirdiklerini vurguladı.

Programın sonunda ise dua Okul Müdürü Alaattin Odabaşı tarafından yapıldı.

 

 

 

 

Mevlid Kandili

Peygamber Efendimiz’in hicri takvime göre doğum günü olan Rebi’ul-evvel ayının 12. gecesi kutlanan kandil. Bu kandilin miladi takvimdeki karşılığı ise 20 Nisan’da Kutlu Doğum olarak kutlanıyor.

 

 

www.akcaabathaber.com olarak kandilinizi tebrik ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler