Bu Gece Berat Kandili

Bu Gece Berat Kandili

Bu gece Berat Kandili. Akcaabathaber.com olarak kandilinizi tebrik ederiz.

Bu gece tüm İslam alemi Berat Kandili'ni idrak edecek. Yüce Allah'ın rahmet kapılarını açıp, dua ve tövbeleri kabul edeceğini bildirdiği bu gece, eller günahlardan berat etmek için semaya açılacak.

İlâhi rahmetin coştuğu, manevî huzur ve sükunun kalplere doğduğu, coşkun rahmet dalgalarının başladığı mübârek üç ayların ikincisi olan Şaban ayı içerisinde bulunan Berat Gecesi bu gece tüm islam aleminde idrak edilecek. Kelime anlamı, borçtan, hastalıklardan, suç ve cezadan kurtulmak olan ve Mü'minlerin günah yüklerinden kurtulup bağışa ereceklerinin umulduğu Berat Kandili, aynı zamanda Ramazan ayının da müjdecisi olarak görülür. Kıblenin Mescid-i Aksâ'dan Mekke'deki Kâbe istikametine çevrilmesinin hicretin ikinci yılında, Berat Gecesi'nde vuku bulduğunu kabul eden âlimlerin olması bu geceye ayrı bir önem kazandırmaktadır.

AF GECESİ

Bu gecenin diğer gecelerden daha fazla ibadet ile geçirilmesinin sebebi şu hadis-i şeriftir: "Şaban ayının yarı gecesi oldu mu, onu ibadet ve taatla geçirin. Gündüzünde oruç tutun. Zira Allahü Teâlâ o gecenin gurûb vakti dünya semasına rahmetle tecelli eder ve fecir doğana kadar, 'Yok mu bana istiğfar eden, onu af edeyim. Yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim. Yok mu bir musibete uğrayan, ona âfiyet bahşedeyim. Yok mu şöyle, yok mu böyle!' der." Peygamberimiz, Efendimiz (sas) başka bir hadîs-i şerifinde şöyle buyuruyor: "Allah (cc), Şaban ayının yarı gecesinde dünya semasına lütufla tecelli edip, 'Kelp' kabilesinin koyun sürüsündeki kıllardan daha çok kimselerin günahlarını mağfiret eder (bağışlar)." Bir diğer hadîs-i şerifte de Hz. Muhammed (sas) şöyle buyurmuştur: "Allah (cc), Şaban ayının yarısında kullarının hallerini gözden geçirir, müşrik ve kindar olanlardan başka herkesin günahlarını affeder."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda "Bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım" dedi. Berat Kandili'nin, kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gece olduğunu anlatan Bardakoğlu, Türk Milleti'nin ve bütün İslam aleminin Berat Kandili'ni kutladı ve "Bu geceki duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını niyaz ediyorum" temennisinde bulundu.

ORUÇ TAVSİYESİ

Pek çok hadisi şerifte Şaban ayını ve özellikle on beşinci gecesi olan Berat Gecesi'ni oruç tutarak,i namaz kılarak, işlenen günahlar için tövbe edip halis bir şekilde, gözyaşlarıyla affedilmeyi dileyerek, kırgınlıkları unutup eş, dost, akrabaya sevgiyle, şefkatle sarılarak, ihmal edilen düşkünlere yardım elini merhametle uzatarak geçiren Müslümanlar mağfiretle müjdeleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler