Bu fırsat Bugün Sona Eriyor.

Bu fırsat Bugün Sona Eriyor.

Su, Emlak, Çevre Temizlik Borçlarınızı Yapılandırmak İçin Geç Kalmayın, Daha Fazla Ödemeyin !

Su, Emlak, Çevre Temizlik Borçlarınızı Yapılandırmak İçin Geç Kalmayın, Daha Fazla Ödemeyin !

 

Maliye Bakanlığı’nın bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına dair genel tebliği Resmi Gazete ’de yayınlanmasının ardından Akçaabat  Belediyesi’nde alacakları için yapılandırma son güne girdi. Bu kapsamda Akçaabat Belediyesi’ne  emlak ve çevre temizlik vergisi borcu olan vatandaşlara faizsiz ve taksitle ödeme kolaylığı sağlanıyor.

Bu kapsamda belediyelerce takip edilen ve yeniden yapılandırılma kapsamına giren su, emlak, çevre temizlik vergisi borçlarının gecikme faizleri ve gecikme zamlarının yapılandırılması için vatandaşların başvuruları için 31 Aralık 2015'in son olduğu açıklandı.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, Akçaabat Belediyesi’nin Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurularını yaparak kanundan faydalanabilecekler. Mükelleflerin ana borçları sabit kalarak faizleri TEFE ve ÜFE oranına göre yeniden yapılandırılıp, taksitler halinde ödeme kolaylığı sağlanacak.

Belediyeye borcu bulunan mükelleflerin kanundan faydalanmak için doğrudan Akçaabat  Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerekiyor. Konu ile ilgili ilgili Gelir Müdürü Kaya Yemiş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan kanunla birlikte yeniden yapılandırılan borçların faizlerinde büyük indirime gidildi. Farklı taksit ve vade seçeneklerinin bulunduğu yapılandırma planıyla su, emlak ve çevre temizlik vergileri borcu bulunan vatandaşlar kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabilecek. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit 12 ay vade, 9 taksit 18 ay vade, 12 taksit 24 ay vade ve 18 taksit 36 ay vade seçenekleri bulunuyor. Bu fırsattan yararlanmak için 31  Aralık 2015 tarihi son dur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler