Boztepe'de Yıkımlar Başladı

Boztepe'de Yıkımlar Başladı

Boztepe Mahallesi'ndeki gecekondular yıkılıyor.

 

Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Boztepe Mahallesi'nde belediye arazisi üzerine kaçak olarak yapılan 19 binanın yıkımına başlandığı belirtildi.    

Açıklamada, 4 binanın yıkıldığı mahallede, gecekondu sahiplerinin mahkemeden aldıkları yürütmeyi durdurma kararı sonrası kamuoyunda yanlış bir kanaat oluşmaması için şu görüşlere yer verildi:    

''Trabzon Belediyesi daha önce belediyenin arazisi üzerinde bina yapan gecekondu sahiplerine 2 ay önce birer yazı yazarak, 'Söz konusu izinsiz yapı, 775 sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18. maddesine istinaden belediye tarafından 20 Eylül'de yıkılacak' denilmişti. Bu tebligata rağmen evlerin boşaltılmaması ve gecekondu sahiplerinin zaman istemesi nedeniyle Trabzon Belediyesi gecekonduda oturanlara bir ay daha süre verdi ve 16 Eylül'de yeni bir tebligat göndererek, 'Söz konusu izinsiz yapı, 775 sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18. maddesine istinaden belediye tarafından 10 Ekim'de yıkılacaktır' ifadeleriyle son uyarısını yapmıştı. Bu tebligatın ardından gecekondu sahipleri belediyeden 3 gün daha süre talep etmişti. Bu talep nedeniyle 3 gün daha bekleyen Trabzon Belediyesi, dün yıkım kararını uygulamaya başladı. İdare mahkemesince verilen yürütmeyi durdurma kararından sonra yıkımlara ara verilmiş ve hukuki sürecin sonu beklenmeye başlanmıştır.''  

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da belediyenin, dolayısıyla tüm halkın malı olan arsalara herhangi birinin gelip el koyma hakkı olamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:    

''Bu çerçevede Boztepe Mahallesi'nde yapılan 19 adet gecekondudan 4 tanesini yıktık. Yıkımlar devam ederken gecekondu sahipleri mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı getirdi. Bu nedenle gerekli yasal sürecin tamamlanması için yıkımlara bir süre ara verdik. Sürecin tamamlanmasıyla halkın malı olan araziyi tekrar halkın kullanımı için kamunun tasarrufuna yöneltmek, ihmali mümkün olmayan yasal sorumluluğumuzdur.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler