Böyle Hata Olur mu?

Böyle Hata Olur mu?

İlçemiz Kavaklı Beldesi'nde yenilenen elektrik şebekesinde yanlış bağlantı sonucu birçok eşya zarar gördü.


Akçaabat'ta elektrik şebekesine yanlış bağlantı sonucu çift faz elektrik verilince mahallede bir çok elektrikli cihaz zarar gördü.

İlçemiz Kavaklı Beldesinde bir süre önce yapılan ihale ile beldenin bazı bölümlerindeki elektrik şebekesinin yenilenmesine başlandı.Yenileme çalışmalarının sonucunda şebekeye yanlış bağlantı sonucu çift faz elektrik verilince bir çok evde prize takılı bulunan buzdolabı, televizyon, bilgisayar gibi elektronik eşyalar zarar gördü. Mahalle halkı elektrik şebekesinin yenilenerek daha sağlıklı olmasını beklerken evlerindeki cihazların bozulmasının şokunu yaşıyor.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Bilgin, evinde buzdolabının bozulduğunu ve mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için yetkililerden destek beklediğini söyledi. Ne olduğunu anlayamayan Bilgin, gece geç saatlerde yüksek sesle uyandığını belirterek “gece bir patlama sesi ile uyandım ne olduğunu anlamaya çalışırken mahallede bir çok evden yangın var diye bağıran insanlar vardı. Olay sonrası yeni aldığım buzdolabım zarar gördü. İyi ki, eski buzdolabım vardı. Şu an onunla idare ediyorum.Bu olayı ucuz atlattığımız kanaatindeyim. Çok daha vahim olaylar olabilirdi. Bu işi yapanların bundan daha dikkatli olmalarını umut ediyorum” diye konuştu.

ZARARLAR ÖDENECEK…

Öte yandan olayda zarar gören vatandaşların zararlarının ödeneceği belirtildi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, hata sonucu zarar gören vatandaşların tamir yaptırdıkları cihazlara ait faturalar veya kullanılamaz duruma gelen cihazlar içinse kullanılamaz raporu ile TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'ne müracaat ettikleri takdirde zararın ihaleyi alan firmaya ödettirileceği bildirildi. İlgili firma ödemediği takdirde zararın firmanın hakedişinden kesileceği kaydedildi. 



Derviş ALTUNTAŞ
info@akcaabathaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler