Borçlular İçin Son Fırsat

Borçlular İçin Son Fırsat

SGK Başkan Vekili Fatih Acar, yapılan yasal düzenlemelerle 'sosyal güvenlik afları' döneminin kapandığını belirterek, borçluların bu son fırsattan yararlanmasını istedi.

 

İstihdam paketini uygulamayabilmek için prim affını yapmak zorunda olduklarını anlatan Acar, istihdam paketiyle SSK primlerine 5 puan indirim getirildiğini hatırlattı.

 

Bu indirimden sadece borcu olmayan işverenlerin yararlanabileceğinin altını çizen Acar, işverene son bir fırsat tanınıp borçlarını ödemesine ve 5 puanlık indirimden yararlanmasına imkan tanındığını vurguladı. Ekonomi muhabirleriyle sohbet toplantısı yapan Acar, son günlerde çok tartışılan 'prim affı' hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Aftan yararlanmak için başvuruların başladığını belirten Acar, "Bu son beyaz sayfa. Bundan sonra kesinlikle prim yapılandırması içinde olmayacağız. Bunu çok net bir şekilde söylüyorum." dedi. Yapılandırmanın öncekilere göre çok cazip şartlar taşıdığını kaydeden Acar, gecikme cezalarını ve faizlerin yüzde 85'inin silineceğini belirtti. Borçlulara çağrı yapan Acar, "Bankadan kredi alın, gayrimenkulünüzü satın, borcunuzu ödeyin" şeklinde konuştu.

 

YILDA 10 KEZ DOĞUM YAPAN KADINLAR

 

Sosyal güvenlik sisteminin yıllardır belirli menfaat grupları tarafından suistimal edildiğini örneklerle anlatan Acar, müfettişlerin sadece bir aylık incelemelerinden 16 milyon YTL'lik vurgun tespit edildiğini aktardı. Acar, "Mesela bir kadını yılda 10 doğum yapmış gibi göstermişler." derken, bu alandaki yolsuzluk ve suistimallerin önlenmesi için önümüzdeki dönemde daha etkin denetimler gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

Acar, 16 ildeki sağlık işleri il müdürlüklerinde 6 ayrı ekibin pazartesi gününden itibaren 15 günlük bir saha denetimi gerçekleştireceğini, merkezde de 2 ayrı ekibin çalışma yapacağını belirtti. Acar, "Buradan tüm sağlık uygulayıcılarına sesleniyorum: Sağlıkta SGK yeni bir döneme girmiştir. Kesinlikle bu suistimaller ve neden olan olayların, işlemlerin içerisinde olunmasın. Biz bu konuda kesin olarak kararlıyız. Sözleşmelerin iptali de dahil olmak üzere usulsüzlük yapan işletmelere müsamaha gösterilmeyecek.'' dedi.

 

Tüm özel sağlık hizmet sunucularının sapmalarının tespit edileceğini ve kitaba uygun davranmayan eczane ve hastanelerde fiili denetimler yapmayı düşündüklerini söyleyen Acar, "Artık oturarak, sağlık müdürlüklerinde fatura kontrolleri yapmak yerine, fiili denetimleri önümüzdeki dönemde başlatacağız.'' diye konuştu.

 

Kaynak:Zaman

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler