Boksörümüz Dünya İkincisi

Boksörümüz Dünya İkincisi

Kalkışım Dünya İkincisi

Rusya’nın St. Petesburg kentinde yapılan Yıldızlar Dünya Boks Şampiyonası’nda mücadele eden 52 kg Trabzonlu boksörümüz Ünal Kalkışım bronz madalyayı garantileyerek yarı finale çıktı.

Ünal kalkışım ilk turda ermeni rakibi Artur Bazeyan’ı 3-0 gibi ne bir skorla eze eze ringi dar etti. İkinci turda Çinli Liu Qiming’i de aynı sonuçla eleyerek çeyrek finale alan sporcumuz bu maçta da İsrailli rakibi David Kharmats’i çok üstün bir oyunla ve aynı skorla mağlup etti.

boksor-001.jpg

Yarı final maçında Frankham Charles’a da ringi dar eden sporcumuz finalde Rus boksör Nikita Piskunov'a mağlup mağlup olarak gümüş madalyayla yetindi.

Ünal Kalkışım, bir aydır uzak kaldığı ülkesinin marşını Rusya’da okutmayı çok istediğini belirterek, “Bu nedenle biraz buruk bir sevinç yaşıyorum.” dedi.

Antrenör Altar Kalkışım ise şunları söyledi:

“Tarif edilemeyecek duygular yaşamaktayım. Ünal benim hem kardeşim hem de sporcum. Hiç bir zaman işimize ailemizi karıştırmadık. Çok çalıştık ve başarılı olduk. Ünal çok hırslı ve çok çalışkan bir boksör. Ben inanıyorum ki ilerleyen yıllarda Trabzonumuza ve Türkiye’ye çok madalyalar kazandıracaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler