Boksörlerimiz Milli Takım Kadrosunda

Boksörlerimiz Milli Takım Kadrosunda

Türkiye Boks Federasyonu’nun faaliyet programı kapsamı içinde olan 2001 Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonası yapıldı.

Türkiye Boks Federasyonu’nun faaliyet programı kapsamı içinde olan 2001 Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonası Arhavi’de, Gençler Boks Şampiyonası ise Bayburt’ta yapıldı.

Akçaabat Spor Kulübü boksörleri yapılan 2011 Yıldız ve Gençler Türkiye Boks Şampiyonalarında  bir gümüş ve bir de bronz madalya alarak milli takım kadrosunda yer almayı hak ettiler.

Akçaabat Boks Spor Kulübü Boksörü olan 64 kg İbrahim Kazancıoğlu 64 kişinin mücadele ettiği sikletinde Gençler şampiyonasında gümüş madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.

Gümüş madalya kazanan İbrahim Kazancıoğlu önümüzdeki günlerde başlayacak olan Milli takım kadrosuna adını yazdırdı. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi temsil etmek için milli takım kamplarında ter dökecek.

boks-sampiyonasi2.jpg

İbrahim Kazancıoğlu’nun Akçaabat Halk Eğitim Müdürlüğü kapsamında gerçekleştirilen boks kursunu başarı ile tamamlayıp şampiyonaya katılması, halk eğitim camiasında büyük bir sevinç yarattı. Halk eğitim Müdürü Bünyamittin Üçüncü ve çalışanları, şampiyonada üstün başarı gösteren boksörü ziyaret ederek tebrik ettiler.

Gençler şampiyonasında yarışan bir diğer boksörümüz 60 kg Ömer Kaba derece elde edemedi fakat milli takıma davet edildi.  

Arhavi’de yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında mücadele eden 66 kg Resul Küçük Bronz madalya kazanırken, bir diğer boksörümüz 70 kg Mustafa Atmaca ise yaptığı başarılı karşılaşmalara rağmen derece elde edemedi. Göz dolduran boksu ile  milli takım kadrosuna davet edildi.

boks-sampiyonasi4.jpg

Akçaabat Spor Kulübü Boks antrenörü Altar Kalkışım yaptığı açıklamada; “Boksörlerim beni mahcup etmedi altın alamadılar ama, bana göre başarılı sonuçlar elde ettiler. Hepsi daha yolun başında bundan sonrası için önemli sinyaller verdiler. Bu şampiyonalara 2 ay kala davet edildiğim A Milli Takım Antrenörlüğü sonucu sporcularımla iyi bir hazırlık dönemi geçiremedim. Ben daha önemli olan Türkiye A Milli Boks Takımının hazırlığı için emek veriyordum. Boksörlerim kendi kendine şampiyonalara hazırlandı. Buna rağmen ancak bu kadar  olabildi. İnşallah milli takım kamplarında iyi çalışıp Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında başarılı sonuçlar alırlar.” dedi.

 

boks-sampiyonasi3.jpg

Kalkışım, Mustafa Cumur’a teşekkür ederek: “Ayrıca şuanda halen Ankara’da A Milli Takımı'nda kamptayız. Burada önümüzdeki ay Azerbaycan, Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak olan turnuvalara hazırlık çalışmalarımızı yapıyoruz. Burada bizi yalnız bırakmayan Trabzon millet vekilimiz Mustafa Cumur’a da teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor