Boks Şampiyonası Başladı

Boks Şampiyonası Başladı

Dünya Boks Şampiyonası Bakü’de başladı.


125 ülkeden 685 boksörün yarışacağı ve Londra Olimpiyat vizelerinin bir kısmının dağıtılacağı Dünya Boks Şampiyonası’nda mücadele edecek olan 3 Trabzonlu boksörlerimizden biri olan  49 kg Ferhat Pehlivan Şampiyonanın ilk gününde Venezüellalı rakibi Eduard Bermudez  ile karşılaştı.

Ferhat Pehlivan  Venezüellalı zenci rakibi Eduard Bermudez karşısında Türkiye adına ilk maçımızda galip geldi. 1 raunt çok üstün olmasına karşılık hakemlerin yanlı tutumu sonrası  4-4 berabere bitti 2 raunt yine iyi olmamıza rağmen 7-6 geride bitirdik fakat son raunt  ataklarımızı  arttırarak beraberliği yakaladık ve  maç 9-9 berabere bitti .Fakat yumruk fazlası ile galip gelen taraf olduk.İkinci turda ise 3 ekim günü Ekvador’lu Dünya 3. Rakibimiz ile karşılaşacağız.

Milli Takım antrenörü Altar Kalkışım ;Oldukça zorlu karşılaşmalarımız var bunların ilk başlangıcı olan Ferhat Pehlivanın maçı çok çekişmeli geçti.  Venezüellalı rakibimiz karşısında galip gelmeyi başardık.İnşallah devamı gelecek Buna inancımız tam .Boksörlere güvenimiz sonsuz.Her şeyin yolunda gitmesi halinde madalya ile döneceğimizi düşünüyorum .

56 Kg Furkan Ulaş Memiş ise 28 Eylül  günü Galler li rakibi ile karşılaşacak.Daha önce Avrupa Şampiyonasında karşılaştığı Gallerli rakibi karşısında üstün bir maç yaparak  galip gelmişti.

60 kg Fatih Keleş ise 1 Ekim de Çinli rakibi ile karşılaşacak. Fatih Keleş Şampiyonada, Avrupa Şampiyonu olarak katıldığı için en korkulan boksörler arasında yer alıyor.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor