Boğoçhan 'da Festival Var

Boğoçhan 'da Festival Var

Boğoçhan 'da Festival Var

 Maçka Üçgedik Mahallesi Büyük Harman mevkiinde 4.sü düzenlenecek olan Dede Korkut Boğoçhan Kültür ve Sanat Festivali 30.07.2017  Pazar günü yapılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan  Maçka Boğoçhan Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkan                                                                                                                                        Yardımcısı  Kemalettin Kölemen, festivalde şiir yarışması, Dede Korkut ve Boğoçhan’ın canlandırılması, şiirler, tarihçe ve eğlence programı yer aldığını ifade etti.

Kemalettin Kölemen “Planlamış olduğumuz festival renkli görütüre sahne olacağını düşünüyoruz. Geniş ve çimle kaplı festival alanında yer almak isteyen pazarcı esnafımıza ait çadır yerleri belirlenmiş olup, araç park sorunu bulunmamaktadır. Festivalin eğlence bölümü saat 10.00 da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteren Takımı’nın gösterisi ile başlayacaktır. Yöresel sanatçılar Meryem Akyüz, Pelin Karaağaçlı, Ahmet Akyüz, Mustafa Dural, Cesarettin Yamaç (cesi), Ragıp Altıntaş, Hamit Ergün, Hasan Yavuz, Adil Odabaş, Kemençe üstadı Aslan Bülbül Ve Mesut Akyüz’le devam edecektir. Festivale tüm halkımızı davet ediyoruz. 220 rakımlı festival alanına Şalpazarı’ndan, Tonya’dan, Akçaabat’tan, Trabzon’dan, Gümüşhane’ den ulaşılabilmektedir. Beypınarı yaylası, Eskala yaylası ve Kadırga yaylasına komşu olan bu yaylaya Honefter alanından geçen yolla ulaşılabilmektedir. Haçkalı Baba yaylasına 7 km. uzaklıktadır. Kadırga yaylasına 5.km. yakınlıktadır. Muhteşem doğası ile tarihi geçmişi, şehitleri ve kaleleri bulunan bu yaylanın zaman içinde Trabzon turizminde yerini alacağı,  ve bu yaylanın TRT tarafından festival sonrasında tanıtımı yapılacaktır. Bu muhteşem festivale katılan eğlenecek ve doğanın o temiz havasını teneffüs edecektir, katılmayan ise mutlaka üzülecektir. Tüm halkımızı bu festivali yaşamaya bekliyoruz. Buz gibi su sizleri bekliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler