Biz Sorduk  O CevapladıHasan Beşli ile yaptığımız röportaj

Biz Sorduk O CevapladıHasan Beşli ile yaptığımız röportaj

Hasan Beşli ile yaptığımız çok özel röportaj

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden  (AK Parti) Trabzon Milletvekilliği için aday adayı olan Akçaabatlı Hasan Beşli,“milletime hizmet için aday oldum” dedi.

Hasan Beşli ile yaptığımız röportaj

Türkiye nereden nereye geldi kısa bir analiz yapar mısınız?

Hasan Beşli: Türkiye’de 70’li yıllarda, bizim gençlik yıllarımızda, yani Trabzon İmam Hatip Lisesi’nde okuduğumuz dönemlerde doğruları düşünen, savunan, Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşebilen veya idealist düşünebilen insanların, bilinçli insanların sayısı çok azdı. Rahmetli Erbakan bilinçlendirme hareketiyle gençliğimizin ve Türkiye’nin ufkunu açtı. Milletin bağrından çıkan Milli Türk Talebe Birliği çalışmaları başladı. Akıncıların kurucu üyesi olarak çalışmaların  içerisinde doğrudan bulunduk. Necip Fazıl gibi düşünürlerin, mütefekkir insanların öncülük etmesiyle bir uyanış hareketi başladı. Bu uyanış hareketi gençlerimize, neslimize çok güzel şeyler kattı. Bugünler; o günlerin eseridir.

Milletvekili aday adaylığına başvurunuz nerden çıktı, nasıl oldu?

Hasan Beşli: 45 yıldan beri bu davanın içinde hiçbir şey gözetmeksizin Allah rızası için çalıştık. Türkiye’de ve Trabzon’da gördüğüm eksiklikleri tamamlamak için siyasete girme ihtiyacını duydum. Hiçbir talepte bulunmuyorum. Sadece Türkiye’nin ileri gitmesinden, Trabzon’un gelişmesinden başka arzum yoktur. Trabzon’da görüyorum ki yarım kalmış işlerimiz var. Bunları yapamazsak 5 yıl kaybederiz. 2023 vizyonuna bu çalışmaları yetiştirmek gerekiyor. Trabzon’a omuz vermek, geleceğini düşünmek gerekiyor. Ankara'da Akçaabatlılar ve Trabzonluların kapanmayan kapısı olmak için elimden geleni yapacağım. Millete efendi olmak için siyasete atılmıyorum.

Neden AK Parti? Neden Trabzon?

Hasan Beşli: Yeni Türkiye’nin inşasına katkı sunacağıma inandığım için buradayım. Yeni bir Türkiye doğuyor. Yeni bir anayasa yazılıyor. Gerçekten de sessiz bir devrim gerçekleşiyor. Bu sessiz devrime olan inancım ve katkı sağlamak için buradayım. 2015 yılı sonrasında bu sessiz devrimin kurumsallaşması için yeni anayasa çalışması olacaktır. Paralel yapıyla etkin mücadele etmek, yanında Çözüm sürecinin selamete çıkması ve  kardeş hukukunun yeniden Türkiye’de inşa edilmesi ve bunun nihai sonuca ulaşmasına katkı sağlamak  için buradayım. Arkadaşlarımdan gelen teşvikler aile dostlarımdan ve en önemlisi AK Parti büyüklerinden gelen aktif siyasete katılma tekliflerini olumlu karşılayıp, milletvekili aday adayı oldum. İnşallah hepimiz için hayırlı olur. Türkiye’de sessiz devrimi gerçekleştirdiği için AK Parti diyorum.AK Parti Türkiye’nin sigortasıdır. Bu nedenle AK Parti’yi tercih ettim. Bizim dünya görüşümüz ve felsefemiz AK Parti ile uyum sağlamaktadır. Neden Trabzon, sorusuna gelince; doğup, büyüdüğüm memleketimin insanlarına hizmet etmek için Trabzon dedim.

Kısa bir süre önce Paralel yapıyla ilgili açıklamanız oldu. Bu açıklamadan sonra çevrenizden size herhangi bir tepki geldi mi?

Hasan Beşli: Sanki birileri düğmeye bastı da akabinde twitter dan tepki ve hakaretler almaya başladım .Gelen tepkiler üzerine de twitter hesabımı kapatmak zorunda kaldım.Üst düzey bir yetkilinin de , bu tarz haberleri yapmayın, yoksa tokat yersiniz diyerek üç-dört kez tehdidiyle de karşı karşıya kaldım.Tokadı kimden yiyeceğimi sordum.Bana Allah’tan dedi.Bende, Allah’tan gelecek olan her şeye razı olduğumu söyledim ve telefonu kapattım.

Trabzon için planlarınız nelerdir?

Hasan Beşli: Ben kısa vadede, Trabzon’a 2. Üniversite diyorum. İkinci üniversitenin mutlak suretle şehrimize kazandırılması gerekiyor. Üniversite, Trabzon ilinin gelişimi ve kalkınması için şarttır. Bu üniversiteye gelecek olan 25 bin öğrenci birer çift çorap alsa bu Akçaabat ekonomisine, Trabzon ekonomisine 25 bin çorap sattırmış olur ki bu en küçük bir hesaptır. Gelecek öğrenci nüfusu sayesinde kalkınma başlayacak, yeni iş yerleri, yeni atölyeler açılacak, zirai üretim gelişecek, tüm bunların doğal sonucu olarak da istihdam artışı sağlanacaktır. Üniversite kısa vadede şehrimize hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel açıdan çok büyük katkı sağlar.

Uzun vadede ise; Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız yatırım adası sözü vermiştir.Arsin’de 1800 dönüm deniz dolgusu olacak. 1800 dönüme 100 işletme kurulacaktır..Bu işletmelerde Ar-Ge çalışması olan ,teknolojisi yüksek işletmeler olacak.Demir yolu ile ulaşım ağının geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi sayesinde Trabzon bir liman ve ticaret şehri konumunda olacaktır. Burayı uluslararası bir statüye kavuşturup standartları yüksek demir yolunu getirirsek, hava limanının kapasitesini artırırsak, çevre yolunu getirirsek insanlar neden buraya yatırım yapmasın ki..

 Turizm bu bölge için çok önemli. Bakın Arap turistler bu bölgeye akın etti. Fakat yeterli konaklama tesisi yok. Akçaabat’a ve Trabzon’a kazandırılacak konaklama tesisleri ile bu bölgeye daha çok akın olur. Aslında, gerçekçi bir yaklaşım ve projelendirmeyle yapılacak çok iş var yeter ki azim olsun. İnşallah bizde bu azimle çalışacağız.

Bu yola çıkarken amacınız neydi?

Hasan Beşli: Tek amacım Hakk’a ve halka layığıyla hizmet etmek. Cumur’un misyonunu devam ettirmek, yarım kalan işlerini tamamlamak, yeni işler yaratmak, Cumur’un bıraktığı bayrağı alıp daha yükseklere taşımak, Akçaabat ve Trabzonlulara faydalı olmak. Benim düşüncem buydu. Allah nasip eder, halkımızda takdir ederse, bölgemize büyük katkılar yapacağımıza inanıyorum.

Neden Mustafa Cumur’u örnek alıyorsunuz?

Hasan Beşli: Mustafa Cumur ile Ankara’da birlikte çok çalışmalar yaptık. Ankara’da Trabzon için Akçaabat için nasıl gayret gösterdiğini en iyi bilenlerdenim. Rahmetli Mustafa Cumur’u ziyarete gittiğimde bile mutlaka bu bölge için neler yapabileceğimizi sorardı. Projeleri hayata geçirmek için bakanlıklar arasında nasıl mekik dokuduğunu en iyi bilenlerdenim. Ve sonuçta tüm milletvekilleri gibi ben de Mustafa Cumur un taşıdığı bayrağı daha ileriye götürmek milletimizin ve hemşerilerimin  refah ve huzuruna katkı sağlamak için hizmete talip oldum. . Biz de sadece milletvekili unvanıyla değil, Mustafa Cumur gibi hizmetlerimizle iz bırakmayı ve hayırla anılmayı arzuluyoruz.

HABER:NESRİN BAYRAM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Siyaset