Birlik Eğitim Sen'den Basın Açıklaması

Birlik Eğitim Sen'den Basın Açıklaması

Birlik Eğitim Sen'den Basın Açıklaması

Birlik Eğitim-Sen Genel Başkanı Murat Karataş'ın basın  açıklama...

Sendikalar, çalışma hayatında karşılaşılabilecek her türlü problemin çözülmesinde üyeleri başta olmak üzere gücü nispetinde bütün kamu çalışanlarının çıkarına yönelik adım atmayı vazife bilen sivil toplum kuruluşlarıdır. “SİVİL”dir. Tamamen sivil hayatın içerisinde ki üyelerinin beklentilerini yine üyelerinden almış olduğu güç ile orantılı gerçekleştirmeye çalışan, vesayetin her türünden uzak, doğruları ve samimiyeti ile Türkiye’de ictimai hayatımıza, akademik ve mesleki yapılanmamıza destek olan sivil teşkilatlardır. “TOPLUM”a aittir. Uygulamaları, adımları, mesajları ile içinde yaşadığı toplumun hassasiyetlerini gözetmek, yönünü, yolunu, duruşunu, Türk Milletinin ufkunu genişletmek için kullanmak, milletin dik duruşuna, mücadelesine fayda sağlamak adına adım atmak durumundadır. “KURULUŞ” tur. Anayasa ve kanunlardan almış olduğu hak ve yetkilerin tamamını kullanabilen,  cemiyetçilik yaparak sesini bütün kamuoyuna duyurabilme iradesine sahip olan yapılardır.

‘Önce Liyakat Sonra Hak’ ilkesi gereğince sendikal mücadelesine 25 Mart 2010’da başlayan ve 22 Aralık 2013 tarihinde 2.Olağan Kongresini yaparak mücadelesine devam eden, Tüm-Memur Sen Konfederasyonu üyesi Birlik Eğitim-Sen; Türkiye’de kamu sendikacılık sisteminin sivil hassasiyetleri muhafaza etmediğini, sistemin çözdüğünden çok sorun üreterek millete ve kamu çalışanları adına sağlıklı işlemediğini düşünmektedir. Bu çerçevede, uluslararası algıda yer bulsa da kamu sendikacılığında sözüm ona sivilleşme adına ödenen Toplu Sözleşme Primlerinin bırakın sivilleşmeyi, sivilleşmenin önünde engel olduğunu, tekelleşmeye, siyasileşmeye ittiğini, güdüm altına girerek sendikaları üyeleri dışında güçlere teslim ettiğini düşünmekteyiz. Sivilleşmenin önüne çekilmiş ve sendikalarla üyeleri arasında engel oluşturan Toplu Sözleşme Primlerinin kaldırılmasını her fırsatta, her ortamda söyleyen BİRLİK EĞİTİM-SEN, kişiliği ve gayesi çerçevesinde şimdilik 100 üye gönüllüsünün ve süreci anlamlı olarak düşünenlerin iradeleri ile Ocak 2014 ve Nisan 2014 aylarında maaşlara yansıtılacak Toplu Sözleşme Primlerini kabul etmeyerek adı geçen primi, toplumsal hassasiyetleri de dikkate alarak Eğitim Gönüllüğü Organizasyonu olan BES BURS Hizmetlerine aktaracaklardır.

  Şehit çocukları, anne-baba vefat, anne vefat, baba vefat, başarı durumları, okuyan kardeş sayısı ve gelir durumlarının en az ikisini parametre olarak değerlendiren ve iki yıldır gücü nispetinde mücadele eden  BES BURS organizasyonu tarafından tespiti yapılacak 15 öğrenciye 2013-2014 Öğretim yılı için burs sağlanacaktır. Bu adım aslında bütün paydaşlarımıza ve milletimize üyelerimizden aldığımız destekle bir mesaj niteliğindedir. Sendikaların sivilleşmesi adına bu adımın hayırlı olmasını Yaradan’dan niyaz ediyor, destek olan arkadaşlarımıza basın aracılı ile teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler