Bir Tuğlada Sizden Olsun

Bir Tuğlada Sizden Olsun

Bir Tuğlada Sizden Olsun

AKÇAABAT'IN SİLÜETİ OLACAK KUR'AN KURSU

İlçemiz Söğütlü Mah. sınırlarında Karadeniz bölgesinin en büyük külliyelerinden olacak olan Abdülhamit Han Kur'an Kursu ve Camii inşaatı devam ediyor. İçerisinde her türlü sosyal tesis bulunan bu külliye ilçemizde önemli bir eksikliği gidermek amacıyla inşaa edilmektedir.

BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Sitemizi ziyaret eden dernek başkanı Sayın Osman Bayrakdar yaptığı açıklamada " İlçemizde mevcut bulunan Merkez Kur'an Kursu taleplere ve ihtiyaçlara cevap verememektedir. Bunun yanı sıra yaklaşık 40 yıl öncesinde inşaa edilmesinden münhasır çağdaş eğitimede müsaade etmeyecek bir konumdadır.Bundan dolayıdır ki dini eğitim hususunda bölgemizin diğer ilçelerinden oldukça geride olan Akçaabat'ımızın Kur'an ve hafızlık eğitiminde en üst seviyelere çıkarabilmek adına gelecek yüz yıla hitap edecek olan bir Kur'an Kursu projesini hayata geçirmeye çalışıyoruz."

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

22 Şubat 2017 tarihinde ilk kazmayı vurduğumuz projemiz hafriyat çalışmaları ve istinat duvarlarının yapımıyla devam etmektedir. Mevcut durumda kuyu temel çalışmasına başlanacaktır. İnşaa edilecek olan Kur'an Kursu tüm Akçaabat halkının ve İslam aleminin ortak eseri olacaktır. Halkımızın destekleriyle inşaa edeceğimiz bu esere tüm hayırseverlerin katkılarını beklemekteyiz.Nakdi ihtiyacımızla birlikte acil olarak demir ihtiyacımızda bulunmaktadır.Ahiret yurdunu mamur edecek bu tür eserlere katkı vermek isteyen hayırsever kardeşlerimizin bizimle iletişime geçmesini ve banka hesap numaralarımız üzerinden yardımda bulunmalarını önemle istirham ediyoruz" dedi.

a1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler