Bir Eğitim Yatırımı Daha

Bir Eğitim Yatırımı Daha

Akçaabat Bir Eğitim Yatırımı Daha Kazanıyor.

Trabzon’da, hayırseverler eğitim yatırımlarına devam ediyor. Akçaabat Akçaköy’de yapılacak olan bölge yatılı yurt binasının protokolü Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile Akçaköy Belediye Başkanı Sultan Memiş arasında imzalandı.

Akçaköy Belediye Başkanı Sultan Memiş’in şahsi olarak yaptıracağı 200 kişilik yurdun Trabzon’da önemli bir boşluğu dolduracağını kaydeden Vali Kızılcık, Eğitim yatırımlarının Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Akçaköy Belediye Başkanımız kendi beldelerinde 200 kişilik bir öğrenci yurdu yapma talebini bizlere ilettiler. Bizde memnuniyetle kabul ettik. İnşallah bir yılın içerisinde yurdumuzu tamamlayarak Akçaabat’ımıza Trabzon’umuza bu eğitim yatırımını kazandırmış olacağız. Bu güzel yurdu Türk eğitiminin hizmetine sunmuş olmaktan mutlu olacağız. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

vali_trabzon_egitim2.jpg

Akçaköy Belediye Başkanı Memiş’in bu onurlu ve güzel davranışının herkese örnek olması gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, idare olarak hayırseverlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Memleketine eğitim yatırımı kazandırmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Akçaköy Belediye Başkanı Sultan Memiş, “Bu yurt binasının temel açma kısmının yüzde 80’lik kısmı tamamlanmış olup inşallah Ramazandan sonra bina inşaatına başlayacağız.

Bölge yatılı yurt binamızın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, milli eğitim müdürümüz ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizlere destek veren kurumlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan 200 kişilik olacak yurdun bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Trabzon’da öğrenci barınması konusunda önemli bir boşluğu dolduracak olan yurdun 3,5 Milyon TL’ye mal olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler