Bingöllü Öğrenciler Akçaabat'ta

Bingöllü Öğrenciler Akçaabat'ta

Bingöl’den 18 öğrenci Akçaabat'ta gelerek deniz görme fırsatı buldu.

 

KARADAN DENİZE- DENİZDEN KARAYA ( KARADENİZ)  projesiyle Bingöl’den 18 öğrenci deniz görme fırsatı buldu.

Akçaabat Mersin Şehit Engin Saraç İlköğretim Okulu’nun davetlisi olarak Akçaabat’ta gelen Bingöl’ün Solhan ilçesindeki Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu’ndan 18 öğrenci ve 3 idareci, KARADAN DENİZE- DENİZDEN KARAYA ( KARADENİZ)  projesiyle Akçaabat’a geldi. Proje kapsamında Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden Bingöllü öğrencilere Akçaabat Mersin Şehit Engin Saraç İlköğretim Okulu’nda öğrenim gren öğrenciler ve velileri de eşlik etti. Atatürk Köşkü, Maçka Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Akçaabat Orta Mahalle, Boztepe ve Sera Gölü’nü ziyaret eden misafir öğrencilere, Akçaabat köftesi de ikram edildi.

bingolden.jpg

Konuyla ilgili Aa muhabirine açıklamalarda bulunan Şehit Engin Saraç İlköğretim Okulu Müdürü Abdulvahap Altın, projenin amacının genç nesillerin yaşadıkları yere göre coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görmek olduğunu belirtti.  Altın “Ülkemizin diğer bölgelerinde yaşayan öğrencilerimizin, ülkemizi daha yakından tanımalarına imkan sağlamak, değişik illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek kalıcı hale getirilmesini amaçlayan proje ile Bingöl’den öğrencilerimizi okulumuza davet ettik. Bu davete icabet ettiler ve 4 gün boyunca misafirimiz oldular. Bingölllü öğrenciler bizim öğrencilerimizin evlerinde kaldı. Misafir öğrenciler ilk defa denizi görme fırsatı da buldu. Öğrencilerimizi mutlu bir şekilde memleketlerine gönderdik” dedi.

Okul Müdürü Abdulvahap Altın, proje kapsamında gelecek yıl Bingöl Solhan’a öğrencileriyle gideceklerini ve Türkiye’nin diğer illerinden öğrencileri Trabzon’a davet edeceklerini belirtti.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler