BİMER Doğruladı

BİMER Doğruladı

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi’nin iddiasını BİMER de doğruladı

 

 

AK Parti Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, iddia ettiği gibi 1 Kasım’da değil 29 Kasım’da istifa etmiş.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Baş’ın, istifasıyla ilgili muammaya Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) son noktayı koydu. Akçaabat Yeni Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmail Topal’ın başvurusunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Seçme ve Değerlendirme Şefliği aracılığıyla cevaplayan BİMER, Baş’ın kurumdaki görevinden iddia ettiği gibi 1 Kasım 2013 tarihinde değil, 29 Kasım 2013 tarihinde istifa ettiğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere Akçaabat Yeni Haber Gazetesi AK Parti’ye, partinin belirlediği aday adayı başvurusunun son tarihi olan 1 Kasım Cuma günü mesai saatinin bitimine 15 dakika kala, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun “il veya ilçe teşkilatına bizzat yapılması” kararına rağmen AK Parti Genel Merkezi’ne hem de memuriyetten istifa etmeden başvuran Mehmet Baş’ın durumunu “Ne Yardan Ne Serden” başlığıyla manşetine taşımıştı.

BİMER BAŞ’I YALANLADI

Akçaabat Yeni Haber Gazetesi’ni yalan yazmakla itham eden ve yapılan haberi bir yıpratma politikasının ürünü olarak nitelendirerek “böyle bir tartışmanın kimseye faydası olmadığını” ifade eden Baş’ın temennisini de dikkate alan ve konuyu sütunlarında dillendirmek yerine BİMER vasıtasıyla açıklığa kavuşturmak isteyen Akçaabat Yeni Haber Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü İsmail Topal, Baş’ın istifa tarihini BİMER’e sordu.

29 KASIM’DA İSTİFA ETTİ

BİMER’den 9 Aralık tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na havale edilen yazı sırasıyla Bakanlık içerisinde 10 Aralık’ta Personel Dairesi’ne, 12 Aralık’ta Atama Şefliği’ne, 19 Aralık’ta da Seçme ve Değerlendirme Şefliği’ne gönderildi. Tartışmaya son noktayı koyan bu birim, gönderdiği Yönetici Taner Albayrak imzalı cevabi yazıda Mehmet Baş’ın kurumdaki görevinden 29 Kasım 2013 tarihinde istifa ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset